Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

GRAD VISOKO UČESNIK 41. SARAJEVSKOG FESTIVALA TURIZMA

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Po uzoru na prethodne godine, Grad Visoko je i ove godine uzeo učešće na međunarodnom i prestižnom Sarajevskom festivalu turizma, koji se ove godine održava u periodu od 23. do 25. oktobra 2019. godine u Centru Skenderije. Ovaj festival ima reputaciju jednog od najstarijih festivala, budući da je ove godine 41. po redu. Festival je ove godine okupio preko 70 izlagača, iz 5 različitih zemalja, a akcenat ove godine je na outdoor turizmu ili aktivnom turizmu, koji u svijetu turističke djelatnosti slovi za najatraktivniji oblik turizma, te iz godine u godinu poprima sve veće razmjere. Budući da Grad Visoko obiluje prirodnim bogatstvima i resursima, koji okružuju gradsko područje ovo je idealna prilika da se i ovaj segment turističke ponude promoviše.

Svečanu ceremoniju otvaranja festivala uveličali su članovi kulturno – umjetničkog društva KUD “ Visoko “, koji su svojim aranžmanom obilježili svečani dio, te tako na najbolji način prezentovali dio kulturne baštine grada. Izložbeno- pretenzacijski prostor turističke ponude našeg grada osmišljen je kao spoj tradicije i inovativnosti, pa tako svaki posjetitelj može doživjeti i osjetiti dugogodišnju bogatu historiju grada, koja se ogleda kroz tradicionalne zanate i rukotvorine karakteristične za ovo područje, kao i nacionalne spomenike, svjedoke bogate kulturne baštine, na jednoj strani, te lokalitete Fondacije AP: Bosanska piramida Sunca, kao inovativne oblike turističke ponude, na drugoj strani.

Događaji ovog karaktera su jedan od najboljih vidova promocije i prezentacije turističke ponude našeg grada, budući da okupljaju širok dijapazon poslovnih subjekata iz ove oblasti, te su magnet za mnoge posjetitelje i potencijalne investitore.

Služba za finansije, privredu i društvene djelatnosti

Press Grada Visoko

Related Video

Zadnje ažuriranje petak, 25 oktobar 2019 11:59
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved