Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

NAKON SAT VREMENA U TUNELIMA: ŠEĆER U KRVI SA 17 PAO NA 4,6

Posetitelj Prahistorijskih tunela Ravne iz Sarajeva osobno se uvjerio u blagodati ovog podzemnog kompleksa na ljudsko zdravlje. Gospodin je posvjedočio da je tog jutra, prije polaska iz Sarajeva, izmjerio nivo šećera u krvi i aparat je pokazao cifru 17. Ušao je u tunele i nakon sat vremena boravka unutra ponovo izmjerio vrijednosti šećera u krvi.

- Izmjerio sam 4,6. Nakon samo sat vremena. Namjerno sam mjerio i kad sam krenuo da se sam uvjerim u ono što se priča. Nisam uzeo nikakav lijek u međuvremenu, samo sam sat vremena bio u tunelu – kazao je.

Posvjedočio je i o slučaju svog komšije Esada Jeleškovića kojem je dijagnosticiran tumor na plućima.

- Esad je maltene bio otpisan, nije mogao jesti, bio je jako lose. Od kako dolazi u tunele, čovjek se preporodio. Evo, tu su mi i žena i sin, oni mogu potvrditi ovo što pričam – objasnio je.

Gospodin je pozelio i puno sreće u nastavku istraživanja i sugerirao da je potrebno imati više putokaza i markacija na putu između Sarajeva i Visokog kako bi gosti lakše došli do Tunela i piramida.

Njegovo svjedočanstvo pogledajte ovdje:

Related Video

Zadnje ažuriranje srijeda, 04 mart 2020 11:40

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved