Visoko / Osmanagić: Prve goste i otvorenje lokacija očekujemo početkom juna

Pandemija koronavirusa zaustavila je cijeli svijet, a prvi na udaru su se našli turistički djelatnici.

Turizam, kao najbrže rastuća industrijska grana u našoj zemlji potpuno je stao, međutim optimizma ne manjka. Iako su lokacije na kojima radi Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ već duže od mjesec potpuno zatvorene, volonteri i saradnici Fondacije se trude da ih zadrže u najboljem mogućem stanju i spremne za prve goste.

U video prilogu sa Bosanske piramide Sunca, Semir Osmanagić govori o štetama koje je pandemija uzrokovala u bh.ekonomiji, minusima u turizmu, ali i o održavanju lokacija, pripremama, te otkriva kako prve goste u Visokom očekuje početkom mjeseca juna.

Related Video

Zadnje ažuriranje utorak, 28 april 2020 09:36