Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Dr. Semir Osmanagić: Kako će pandemija koronavirusa utjecati na turizam

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Pandemija koronavirusa COVID-19 je bila takvog obima da je žestoko naštetila turističkoj industriji u čitavom svijetu. Doktor Semir Osmanagić je iznio dosta optimizma kada je u pitanju visočki turizam, ali je upozorio na dešavanja koja će se dešavati u svijetu.

Prije otprilike tri sedmice ponovo su otvorene lokacije Fondacije u Bosanskoj dolini piramida za posjete gostiju. Posjetilaca nije ni približno kao ranijih godina, u Visoko trenutno dolaze gosti iz naše zemlje, a dr. Semir Osmanagić nam je pojasnio trenutnu situaciju, ali i očekivanja od ovogodišnje sezone.

Doktor Osmanagić je istakao da je i pored smanjenog broja stranih turista relativno zadovoljan trenutnom situacijom i posjetom domaćih gostiju Fondaciji arheološki park: Bosanska piramida sunca, koji dolaze sa teritorije cijele Bosne i Hercegovine ponajviše Visokog, Sarajeva, Kaknja, Zenice, ali i iz Bihaća, Cazina, Banja Luke, Tuzle, Mostara.

Iako je budućnost ovogodišnje turističke sezone uzdrmana, Fondacija će nastaviti razvijati arheološki turizam u ovoj i narednim godinama, nadajući se da će se vratiti na put progresa.

Realnost zna nekada biti surova. Tri do četiri mjeseca u 2020. godini svi oni koji se bave turizmom moraju maksimalno iskoristiti, a zarađeni novac štedjeti do proljeća 2021. kada je za očekivati da se stanje u turizmu počne vraćati u normalu.  

IZVOR >>>

Related Video

Zadnje ažuriranje četvrtak, 04 juni 2020 11:13

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i +387 (0)33 259 935


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved