Logo
Print this page

Dr. Semir Osmanagić: Kako će pandemija koronavirusa utjecati na turizam

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Pandemija koronavirusa COVID-19 je bila takvog obima da je žestoko naštetila turističkoj industriji u čitavom svijetu. Doktor Semir Osmanagić je iznio dosta optimizma kada je u pitanju visočki turizam, ali je upozorio na dešavanja koja će se dešavati u svijetu.

Prije otprilike tri sedmice ponovo su otvorene lokacije Fondacije u Bosanskoj dolini piramida za posjete gostiju. Posjetilaca nije ni približno kao ranijih godina, u Visoko trenutno dolaze gosti iz naše zemlje, a dr. Semir Osmanagić nam je pojasnio trenutnu situaciju, ali i očekivanja od ovogodišnje sezone.

Doktor Osmanagić je istakao da je i pored smanjenog broja stranih turista relativno zadovoljan trenutnom situacijom i posjetom domaćih gostiju Fondaciji arheološki park: Bosanska piramida sunca, koji dolaze sa teritorije cijele Bosne i Hercegovine ponajviše Visokog, Sarajeva, Kaknja, Zenice, ali i iz Bihaća, Cazina, Banja Luke, Tuzle, Mostara.

Iako je budućnost ovogodišnje turističke sezone uzdrmana, Fondacija će nastaviti razvijati arheološki turizam u ovoj i narednim godinama, nadajući se da će se vratiti na put progresa.

Realnost zna nekada biti surova. Tri do četiri mjeseca u 2020. godini svi oni koji se bave turizmom moraju maksimalno iskoristiti, a zarađeni novac štedjeti do proljeća 2021. kada je za očekivati da se stanje u turizmu počne vraćati u normalu.  

IZVOR >>>

Related Video

Zadnje ažuriranje četvrtak, 04 juni 2020 11:13
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved