„Zlatni medvjed“ stigao u Bosansku dolinu piramida

Nakon što je film o parku „Ravne 2“ pobijedio na festivalu u Berlinu

„Zlatni medvjed“ stigao u Bosansku dolinu piramida

Nakon što je u mjesecu martu film o Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“,  „Ravne 2 – Jedinstveni energetski park u Europi“ postao dobitnik prestižne nagrade Međunarodnog festivala turističkog filma i multimedije „The Golden City Gate 2020“, nagrada „Zlatni medvjed“ stigla je u Bosansku dolinu piramida. To je bio povod i za malu svečanost za uposlenike, saradnike, vodiče, članove UO, ali i goste Fondacije.  – Ovo je ogromno priznanje našem trudu, transformaciji zapuštenog zemljišta u Visokom u jedan od najljepših parkova u Europi, tako da nastavljamo sa pozitivnim vijestima. – kazao je direktor Fondacije, dr. Semir Osmanagić. Osmanagić je naglasio kako su pozitivne projekte Fondacije prepoznali i Grad Visoko kao i Zeničko-dobojski kanton, koji su ovaj unikatni park, proglasili parkom od općinskog i kantonalnog značaja.

Zadnje ažuriranje petak, 19 juni 2020 07:59