Čestitka premijera ZDK-a Mirze Ganića Fondaciji APBPS povodom prestižne nagrade na festivalu u Berlinu

Nakon što je nagrada „Zlatni medvjed“ sa prestižnog Međunarodnog festivala turističkog filma i multimedije „The Golden City Gate 2020“, koji se već 20 godina održava u Berlinu, stigla u Visoko u ruke Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, a za film o Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“, „Ravne 2 – Jedinstveni energetski park u Europi“, čestitku Fondaciji je poslao premijer Zeničko-dobojskog kantona, Mirza Ganić.

– Ovu priliku koristim da čestitam kolektivu Fondacije na prestižnoj nagradi koje je stigla iz Berlina. To je još jedno ogromno međunarodno priznanje za Fondaciju i projekat u Visokom, ali i priznanje za Visoko, kao i Zeničko-dobojski kanton. Vlada Zeničko-dobojskog kantona već dugi niz godina pomaže razvoj projekta u Visokom, a upravo pomenuti park „Ravne 2“ smo na inicijativu kolege Kemala Mušinbegovića proglasili i parkom od kantonalnog značaja. Mi ćemo i u budućnosti nastaviti pomagati i podržavati ovakve projekte, koji pozitivnu sliku o Zeničko-dobojskom kantonu nose u cijeli svijet, a u naš kanton i državu BiH dovode turiste iz cijelog svijeta. – kazao je u čestitci premijer Ganić.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 22 juni 2020 13:37

Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.