Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Stručni štab ‘Želje’ na čelu sa Amarom Osimom posjetio kompleks Ravne

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Ekspedicija FK „Željezničar“ u utorak 18.augusta 2020.godine je gostovala u Visokom, a dolazak na prijateljsku utakmicu iskoristili su članovi stručnog štaba na čelu sa Amarom Osimom, za obilazak nekoliko lokacija u Kompleksu Ravne. Domaćin je bio dr. Semir Osmanagić, a „Plavi“ su stigli u društvu prijatelja iz NK „Bosna“ Visoko.

Nakon kratkog obilaska parka Ravne 2, gosti su bili oduševljeni sadržajima koje nudi ova lokacija, posebno sa sportskog aspekta, pa je u bližoj budućnosti dogovoren i dolazak kompletne ekipe jednog od najboljih klubova u državi. Bila je ovo i prva prilika da trener Osim posjeti lokacije, a i sam je pomenuo kako je „Sarajlija kojem je teško doći u Visoko i trebalo mi je 15 godina da dođem i posjetim sve ovo“.

  • Ovaj posjet će mi sigurno dobro doći na mnogo načina. Puno sam slušao o svemu ovome, sreo mnogo ljudi koji su bili ovdje, ja sam malo težak, neću reći konvencionalan i starinski, ali sam nakon ovog posjeta impresioniran, posebno čovjekom koji stoji od prvog dana iza svega ovoga, a to je dr. Semir Osmanagić. – kazao je Amar Osim.

Trenerskom oku poznatog bh.stručnjaka nije promakla ni fizička spremnost dr. Osmanagića, na što je rekao kako je iznenađen dobrom spremnošću, zategnutošću i sportskom linijom dr. Osmanagića. U budućnosti je najavljen i novi dolazak ekspedicije FK „Željezničar“ koja bi u parku Ravne 2 mogla da obavi i treninge, uz nezaobilazne obilaske brojnih interesantnih lokacija.

IZVOR >>>

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 8:00-18:00 (septembar-novembar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved