Logo
Print this page

Stručni štab ‘Želje’ na čelu sa Amarom Osimom posjetio kompleks Ravne

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Ekspedicija FK „Željezničar“ u utorak 18.augusta 2020.godine je gostovala u Visokom, a dolazak na prijateljsku utakmicu iskoristili su članovi stručnog štaba na čelu sa Amarom Osimom, za obilazak nekoliko lokacija u Kompleksu Ravne. Domaćin je bio dr. Semir Osmanagić, a „Plavi“ su stigli u društvu prijatelja iz NK „Bosna“ Visoko.

Nakon kratkog obilaska parka Ravne 2, gosti su bili oduševljeni sadržajima koje nudi ova lokacija, posebno sa sportskog aspekta, pa je u bližoj budućnosti dogovoren i dolazak kompletne ekipe jednog od najboljih klubova u državi. Bila je ovo i prva prilika da trener Osim posjeti lokacije, a i sam je pomenuo kako je „Sarajlija kojem je teško doći u Visoko i trebalo mi je 15 godina da dođem i posjetim sve ovo“.

  • Ovaj posjet će mi sigurno dobro doći na mnogo načina. Puno sam slušao o svemu ovome, sreo mnogo ljudi koji su bili ovdje, ja sam malo težak, neću reći konvencionalan i starinski, ali sam nakon ovog posjeta impresioniran, posebno čovjekom koji stoji od prvog dana iza svega ovoga, a to je dr. Semir Osmanagić. – kazao je Amar Osim.

Trenerskom oku poznatog bh.stručnjaka nije promakla ni fizička spremnost dr. Osmanagića, na što je rekao kako je iznenađen dobrom spremnošću, zategnutošću i sportskom linijom dr. Osmanagića. U budućnosti je najavljen i novi dolazak ekspedicije FK „Željezničar“ koja bi u parku Ravne 2 mogla da obavi i treninge, uz nezaobilazne obilaske brojnih interesantnih lokacija.

IZVOR >>>

jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved