Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Čovjek koji može otići gdje god poželi, dva puta u kratkom vremenu posjetio je Visoko

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Ako Novak Đoković za neko mjesto kaže da je raj na zemlji ili da je kuća njegove duše, to je bilo sasvim dovoljno da ekipa Nova.rs posjeti to mjesto i istraži šta je to u Visokom toliko privuklo i umirilo najboljeg tenisera svijeta.

Čovjek koji može da ode gdje god poželi, dva puta u četiri mjeseca posjetio je isto mjesto – Visoko u Bosni i Hercegovini, smješteno pola sata od Sarajeva, okruženo sada već čuvenim Bosanskim piramidama, ispod kojih se pružaju tuneli Ravne.

Zašto prvi teniser svijeta odlazi tamo, šta ga je privuklo, kako se osjećao na mjestima, kako se tvrdi, energetskih fenomena i spiritualnih faktora?

Jedni vjeruju u blagotvorno djelovanje po tijelo i duh, drugi su daleko od tog osjećaja.

Osnivač Fondacije “Arheološki park – Bosanska piramida Sunca”, doktor Semir Osmanagić ugostio je i ekipu Nova.rs, kao prethodno Đokoviće.

“Uče nas krivo o porijeklu čovjeka, civilizacija i piramida. Civilizacija nije samo 7.000 godina, već nekoliko stotina hiljada godina. Piramide, najstarije i najveće, one su superiorne i plod su vrlo razvijenih civilizacija. Riječ je o vrlo inteligentnoj ruci koja je znala da piramide pojačavaju energije, a mogu da se koriste od komunikacija na velikim udaljenostima, preko zaštite ljudskog zdravlja, što je najvažnije u životu, do unapređenja molekularne strukture vode, hrane, naših duhovnih sposobnosti, imuniteta… To je skroz novi pristup svrsi piramida. Da bismo ga shvatili, nije dovoljna arheologija i egiptologija, koju ljubomorno čuvaju, već moramo da imamo jedan multidisciplirani naučni pristup. I to je ono što mi primjenjujemo ovdje i to će obilježiti historiju i arheologiju u 21. vijeku”, uvjeren je Osmanagić.

“Novak Đoković je prepoznao te vrijednosti, bio je dva puta, i najavio je treći dolazak. Prvi put je bio s roditeljima, drugi sa suprugom Jelenom, a rekao je da će treći put doći i s djecom. Njemu je jasno da pored arheološko-naučnog značaja te ljekovitog aspekta, također postoji i duhovni aspekt. Novak Đoković je vrlo svestran čovjek, često i meditira, i rekao je da ovdje utone u to stanje opuštenosti najbrže od svih svjetskih lokacija na kojima je bio.”

“Nole je dao nekoliko vrlo jakih izjava. Rekao je da, ako postoji raj na zemlji, onda je to ovdje. Zatim, bio je na mnogim energetski jakim lokacijama, ali je ovo najjača od svih. I, na koncu, da je ovo kuća njegove duše. Osjeća da poznaje i razumije ovaj prostor, na kome se osjeća vrlo ugodno i komforno”, ispričao je Osmanagić.

Related Video

Zadnje ažuriranje srijeda, 28 oktobar 2020 09:56

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved