Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

SEMIR OSMANAGIĆ EKSKLUZIVNO ZA 4DPORTAL: U VISOKOM ČINIMO PIONIRSKE KORAKE ZA ISTRAŽIVANJA PIRAMIDA

Ocijenite članak
(0 ocjena)
U ekskluzivnom intervjuu za 4Dportal Semir Osmanagić (kolumnist 4dportala) svjetski poznat istraživač piramidalnih formacija i voditelj projekta bosanskih piramida u Visokom govori o novostima iz doline piramida, Zahiju Hawassu, ostalim mogućim piramidalnim formacijama u regiji i otkopavanju piramide Sunca... Razgovor u nastavku!

Pozdrav današnjem sugovorniku i za početak Vam želimo još uspješnije slanje poruke o piramidalnim formacijama diljem svijeta. Počnimo sa intervjuom...

4D: Za početak, recite nam neke novosti iz doline piramida u proteklom razdoblju i dokle ste napredovali u suradnji s Vašim timom?

SO: Tokom zime 2010-2011 aktivni smo u podzemnom labirintu ispod Bosanske doline piramida. Naišli smo na prve slobodne sekcije koje se pružaju stotinama metara. U jednom dijelu smo pronašli i vještačku akumulaciju vode. Trenutno istražujemo i beneficije boravka u podzemnim tunelima i prostorijama na ljudsko zdravlje. Ove godine ćemo intenzivirati istraživanja energetskih fenomena i fokusirane zrake koja prolazi kroz vrh Bosanske piramide Sunca i vrh tumulusa u Vratnici. Činimo pionirske korake u svjetskim okvirima i naša će istraživanja biti putokaz za stručnjake koji rade na egipatskim, meksičkim i kineskim piramidama.

4D: Kakvo je Vaše mišljenje o ostavci Zahija Hawassa i utjecaju iste na prošlost i budućnost potrage o spoznaji piramida?

SO: Zahi Hawass je imao višedecenijski poguban utjecaj na istraživanje istine o graditeljima i svrsi egipatskih piramida. Međutim, osim odlaska jednog čovjeka potrebne su korjenite promjene u pristupu istraživanja piramida da bi saznali njihovu pravu svrhu. Jer, riječ je o najkompleksnijim objektima ikada građenim na Planeti.

4D: Da li je uspjela Vaša Turneja po SAD-u i kako Amerikanci gledaju na fenomen Visokog?

SO: Postaje tradicija da me Amerikanci na konferencijama ispraćaju ovacijama. Otkriće bosanskih piramida ih fascinira i najavljuju u velikom broju dolazak u BiH kao turisti, istraživači, volonteri...

4D: Vaše mišljenje o projektu Rtanj kao i o novoj teoriji dubrovačkih piramida. Da li su relevantne?

SO: Istraživanje planine Rtanj ima potencijal da pokaže da piramida ne mora biti konstruirana od vještačkog materijala da bi davala tražene elektromagnetne fenomene. Želim istraživačkom timu strpljenje i interdisciplianrni naučni pristup. Uzvišenja u i oko Dubrovnika treba istražiti prije bilo kakvih zaključaka.

4D: Za koliko godina po Vašoj procijeni ćemo moći vidjeti bosansku piramidu u punom sjaju i izgledu?

SO: Ako se potvrdi da je Bosanska piramida Sunca prije svega uređaj za proizvodnju elektromagnetnih fenomena, ne moramo je ni otkopati cijelu. Bitno je utvrditi njenu svrhu. Za sada se čini da je riječ o nekoj vrsti perpetuum mobila iz daleke prošlosti.

4D: Kada nam opet dolazite u Slavonski Brod?

SO: Kada me pozovete, u jedan petak ili subotu.

4D: Za kraj, par kratkih:

4D: Demokracija ili anarhija?

SO: Treba nam Slobodan čovjek koji ima nesmetan pristup znanju. Onda političko uređenje postaje nebitno, a administracija postaje uslužan servis.

4D: Sevdalinke ili Jazz?

SO: Zavisi od raspoloženja.

4D: Graham Hancock ili Robert Bauval?

SO: Obojica su nekonvencionalni autori i takvi omogućavaju društvu da ide naprijed.

4D: Željezničar ili Sarajevo?

SO: Moja ljubav je košarka, dakle KK Bosna.

4D: Opera ili balet?

SO: Kada ste u kazalištu, i jedno i drugo vas odvodi u jedan drugačiji svijet.

4D: Seks ili dizanje svijesti?

SO: Ljubav je odgovor na sve, kao kosmički model ponašanja otvara sva vrata.

Hvala Vam na zanimljivom razgovoru i veselimo se Vašim brojnim gostovanjima diljem regije!

Zadnje ažuriranje srijeda, 09 mart 2011 14:53
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved