Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

"Bosanske piramide" imaju lekovito dejstvo: "Kada ste u takvom prostoru nema stresa"

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Jesu li "Bosanske piramide" geološke formacije ili građevine pokrivene zemljom i biljkama?Na to pitanje kao i na ostala odgovorio je Semir Osmanagić koji je bio gost u Jutarnjem programu na Prvoj televiziji.

Semir je u Beograd došao da bi razgovarao sa Novakovom porodicom i utvrdio datum posete tenisera "Bosanskim piramidama".

Iza njega je 16 godina arheoloških iskopavanja i 400.000 sati jer su uspeli da dokažu da ispod jednog metra zemlje postoji veštačka struktura velikih betonskih blokova između 8 i 40 tona. Materijal je bio analiziran na nekoliko instituta u Italiji, Francuskoj,Češkoj i BiH i dokazano je da je taj beton veštački i mnogo boljeg kvaliteta.

Postoji šest piramida 3 najveće, Sunce, Mesec i Zmaj koje kreiraju perfektan jednostrani trougao, a ispod toga pronađena je najveća mreža podzemnih praistorijskih tunela, dugačka oko 100 kilometara, otkriven je i ulaz u 6 tunela a ukupno je očišćeno oko tri kilometara praistorijskog tunela i pronađeno više hiljada artifakata.

Na pitanje da li postoji podrška naučnih krugova Osmanagić tvrdi: "Podrška naučnih krugova ne izostaje jer smo učestovali u 6 međunarodnih konferencija i iamo podršku 110 stručnjaka iz 27 zemalja među kojima je veliki broj arhetologa i geologa."

"Važne za energetski i duhovni prosperitet sveta": Novak Đoković obišao bosanske piramide VIDEO

Osmanagić je za jutarnji izjavio i da se u školama uči da je piramida grobnica faraona, mada ni u jednoj od 155 piramida nije nađena mumija. "Ono što mi radimo jeste da smo otvorili projekat za stručnjake za energetske fenomene, fizičare, elektroinženjere, inženjere zvuka koji sa svojim instrumentima mere te fenomene."

Spomenuo je da kroz vrh "Bosanske piramide Sunca" prolazi energetski zrak, koji ide prema nebu, a kroz tunele različita energija, najbolja frekvencija magnetizma, najbolja frekvencija ultrazvuka, visoka koncentracija negativnih jona koji čiste organizam od svih mikroba, virusa, bakterija, gljivica i time stvaraju najsigurniji prostor na planeti koji je idealan za regeneraciju, opuštanje i meditaciju.

Takođe, tvrdi da su Piramide pravljene za generacije živih a ne za pokojne faraone, jer su one vrlo pametno locirane iznat energecki potentnih tačaka, pojačavaju prirodne energije i snose benificije za ljudski rod.

"Kada ste u takvom prostoru nema stresa i potpuno ste u miru i tišini i možete zaroniti u sebe i unutrađnji kosmos." izjavio je Osmanagić.

Tvrdi i da se ljudi vraćaju i dovode porodice, jer se visok šećer i krvni pritisak spušta tokom posete piramidama kao i da su one lekovite.Savetuje Borovu šumu, koja izbacuje eterična ulja i udisanjem diže se imunitet.

A koje je još savete Osmanagić dao u jutarnjem programu pogledajte u videu:

VIŠE >>>

Zadnje ažuriranje utorak, 20 april 2021 15:24

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved