Selektor košarkaške reprezentacije BiH Vedran Bosnić posjetio Kompleks Ravne

Aktuelni selektor košarkaške reprezentacije BiH, nekadašnji uspješni košarkaš, čovjek koji se okitio sa četiri titule šampiona Švedske, te bio trener i u Švicarskoj i Belgiji, Vedran Bosnić, u utorak 13. jula je posjetio Kompleks Ravne, te obišao Muzej Fondacije, tunele Ravne i park „Ravne 2“.

– Utisci su zaista prekrasni. Ovo je mjesto stvarno puno, puno energije, prelijepo i svi oni koji nisu bili moraju doći ovdje, moraju da dožive sve ovo, jer ja riječima ne mogu da dočaram baš sve što sam vidio i osjetio danas. Svi trebaju doći, ne samo jednom, jer svako ko dođe vraćat će se sigurno još mnogo puta. Oduševljen sam! – kazao nam je nakon posjeta Vedran.

Kao nekadašnji uspješni košarkaški playmaker, a danas selektor našeg nacionalnog tima, Vedran je pružio podršku i skorašnjem basket turniru koji nas očekuje u Bosanskoj dolini piramida.

– Ako datum bude povoljan bit će mi drago biti dio tog turnira. Ideja je sjajna i svi koji mogu doći, treba da pomognu bilo kako, jer je zaista sjajna ideja i ako budem tu imat ćete playmakera u timu. – obećao je Vedran.

Na kraju nas je interesovalo, s obzirom da su brojne reprezentacije naše zemlje posjetile Bosansku dolinu piramida, da li i kada možemo očekivati i naše najbolje košarkaše.

– Apsolutno da nas možete očekivati i kao reprezentaciju. Pripreme za Europsko prvenstvo su sljedeće godine, jer je sve pomjereno, a u mom planu je obavezno da kada se okupimo u Sarajevu, da svi zajedno dođemo ovamo, da se napunimo energijom koja će nam trebati u našoj grupi, u kojoj ćemo odigrati pet utakmica u kratko vremenskom roku. Siguran sam da će nam ove lokacije pomoći, to će nam biti dodatni dio da budemo još bolji. – kazao nam je selektor košarkaške reprezentacije BiH, Vedran Bosnić.

Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.