Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Semir Osmanagić: Želimo da bar jedan dan budemo roditelji i staratelji djeci kojoj je to potrebno

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Danas se u Visokom, u kompleksu “Ravne” održava humanitarni turnir u basketu čiji je domaćin prof. dr. Semir Osmanagić, arheolog i osnivač Fondacije “Bosanska dolina piramida”

– Navikli smo da iz kompleksa Ravne uvijek idu lijepe priče i na pozitivnu energiju. Danas je dan kada djeci dajemo veliko priznanje i počast sportu. Imamo priliku da ugostimo djecu iz četiri doma, domova za nezbrinutu djecu i djecu bez roditelja iz Sarajeva, Banje Luke, Mostara i Zenice, što je ukupno 105 djece i otprilike 30-ak nastavnika – kazao je Osmanagić. 

Ističe kako bi društvo u cjelini trebalo više da se se fokusira na prave probleme. 

– Zbog velikog broja problema, ispod našeg radara prođu ovi koji su možda i najbitniji, a to su djeca koja su ostala bez najvažnijeg u životu, a to je porodična briga i pažnja. Prije 30 godina to su bila djeca koja su izgubila roditelje u ratu, a danas su to djeca koja su žrtve nasilja u porodici i siromaštva. Društvo se i brine i ne brine o njima. Želimo da im bar jedan dan pružimo brigu i budemo roditelji i staratelji – istakao je on. 

Osmanagić dodaje da mu je plan u budućnosti i da na humanitarni turnir dovede djecu iz Podgorice, Beograda, Skoplja, Zagreba ali i čitavog svijeta. 

IZVOR >>>

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved