Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Nurkić: U Visoko imam namjeru dovesti i neke suigrače i kolege iz NBA lige

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Najbolji bh. košarkaš i naša NBA zvijezda Jusuf Nurkić po treći put u kratkom vremenskom periodu je boravio u Bosanskoj dolini piramida. Ovoga puta u Visoko je stigao sa prijateljima, a Jusufa smo sreli u Kompleksu Ravne u društvu dr. Semira Osmanagića.  

Po dolasku Nurkić i prijatelji su posjetili Muzej Fondacije, a nakon toga i Prahistorijski kompleks tunele Ravne, kao i park "Ravne 2". Nakon posjeta popularni Juka nam je otkrio i šta je to što ga privlači u Bosansku dolinu piramida.

"Sve ovo što dr. Osmanagić radi za našu zemlju je fascinantno u svakom pogledu, a onda kada dođete prvi put, pa vam se sve to svidi, pa naredni put na turnir koji je organizovan za djecu bez roditelja, i evo i treći put, treći put sam došao zbog sebe. Osjećaj je fascinantan poslije obilaska tunela, poslije ove energije, kao čovjek imam super balans u svim elementima svog tijela, energija je drugačija i drago mi je što je ova pozitivna priča u našoj zemlji. Ovo mora da bude državni projekat i da država stane iza svega ovoga", kazao nam je Jusuf.

I prilikom prve posjete naglasio je kako ima namjeru u Visoko dovesti i neke suigrače i kolege iz NBA lige.

"U budućnosti imam namjeru i dalje dolaziti, međutim još uvijek traje ova pandemija, ljudi još uvijek umiru, na neke stvari ne možemo da utičemo, ali ni ovo neće trajati zauvijek, nadamo se uskoro nekom normalnijem životu, a naredne godine očekujem i da će neki moji suigrači i košarkaši zajedno sa mnom doći ovamo", otkrio nam je Jusuf Nurkić.

Jusuf od nove sezone u NBA ligi očekuje da zablista u ekipi Portlanda pod vodstvom novog trenera Billups.

"Otkako sam stigao u NBA nisam bio uzbuđen toliko kao pred početak nove sezone. Došao je trener koji razumije stil igre, osoba koja vjeruje u mene, imao sam razgovor s njim od dva sata. Konačno, možda je došao taj dan i sezona u kojoj ću dobiti ulogu koju zaslužujem i koju sam čekao cijeli život. I ja sam se oporavio, vjerujem u sebe i ovo je šlag na tortu, dolazak trenera koji vidi košarku na pravi način", kazao nam je na kraju najbolji bh.košarkaš Jusuf Nurkić, koji je privlačio pažnju posjetilaca Kompleksa Ravne, te se fotografirao sa brojnim fanovima tokom razgovora za naš portal.

IZVOR >>>

Zadnje ažuriranje četvrtak, 19 avgust 2021 09:36

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved