Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

BOSANSKA DOLINA PIRAMIDA: FONDACIJA NASTAVLJA SA VAŽNIM PROJEKTIMA, U FOKUSU JE IZGRADNJA OBALOUTVRDE

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Vrijedni tim Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida sunca (AP BPS) nastavlja sa krucijalnim projektima i u godini koja je nedavno započela.

Prve aktivnosti se odnose na izgradnju obaloutvrde u Arheološkom parku Ravne 2 koja će upotpuniti funkcionalnost  i ambijent u Bosanskoj dolini piramida, koju smo posjetili i, tokom razgovora sa osnivačem i direktorom Fondacije, dr. Semirom Osmanagićem, na licu mjesta se uvjerili u kontinuirani napredak i pripreme za nadolazeću turističku sezonu.

U protekle dvije godine, posebno u mjesecu decembru prošle te prvim danima ove godine, je napravljeno oko 250 metara obaloutvrde.

Planirana je izgradnja još oko 1300 metara, a realizacija cjelokupnog projekta čija će korist biti sveobuhvatna stotinama narednih godina će koštati između 350 i 400 hiljada KM.

Osmanagić je izdvojio još nekoliko projekata čija realizacija predstoji u narednom periodu.

Izgradnja kamenih mostova će biti novi zanimljiv poduhvat, a u ljetnom periodu, ukoliko epidemiološka situacija bude dozvolila, planirano je nekoliko atraktivnih festivala koji će dodatno obogatiti turističku ponudu našeg kraljevskog grada i dodatno ga razvojnim koracima etablirati na globalnoj turističkoj mapi.

Planirana je i kompletna zamjena klupa za sjedenje te nove sadnice, koje će, uz dodatne zahvate na putnoj infrastrukturi, znatno uljepšati jednu od najatraktivnijih turističkih dionica.

Jedno je sigurno: Visoko će i dalje biti magnet za posjetitelje iz cijelog svijeta, koji će se, nadamo se zadovoljni ponuđenim, uvijek rado vraćati u kolijevku bosanskohercegovačke, ali i svjetske kulture i civilizacije.

Opširniju priču pogledajte večeras (utorak, 18. januar) u Vijestima TV Visoko.

IZVOR >>>

Zadnje ažuriranje srijeda, 19 januar 2022 08:57

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved