Logo
Print this page

FONDACIJA: AP BPS U NAREDNOM PERIODU ĆE REALIZIRATI PROJEKAT POBOLJŠANJA PUTNE INFRASTRUKTURE KOD NASELJA DUBRAVE I JUŽNOG ULAZA U ARHEOLOŠKI PARK RAVNE 2

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Putna infrastruktura koja vodi do Bosanske doline piramida jedan je od ključnih faktora kojeg mnogobrojni gosti, ali i naši sugrađani odmah zapaze.

Lokalna, vrlo frekventna i važna saobraćajnica kod naselja Dubrave, koja vodi prema naselju Ravne i južnom ulazu u Arheološki park Ravne 2, trenutno je u veoma lošem stanju, tako da će tim Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida sunca (AP BPS) u narednom periodu imati pune ruke kako bi do nadolazeće turističke sezone očistio, osposobio i poboljšao ovu putnu dionicu, koju osim pješaka i biciklista koriste i vozači automobila i motora.

U blizini se nalazi i pješačka staza Piramida, koja prolazi kroz crnogoričnu šumu i dugačka je pet i pol kilometara.

Osnivač i direktor Fondacije, dr. Semir Osmanagić je tokom razgovora za naš medij istakao da će iznimno skupi i kompleksni radovi započeti uskoro, s dolaskom toplijih dana.

Ono što je najvažnije, neisrcrpna energija i dobra volja u najatraktivnijem visočkom turističkom epicentru su uvijek prisutni, tako da smo uvjereni da će se i dalje, baš kao što je to bio slučaj i do sada, vizionarski razvojni projekti iz riječi pretvarati u djela.

Opširnije informacije i razgovor sa dr. Osmanagićem pogledajte u Vijestima TV Visoko u četvrtak, 20. januara.

IZVOR >>>

Zadnje ažuriranje subota, 22 januar 2022 09:51
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved