Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

U subotu borilački spektakl u Bosanskoj dolini piramida "Pyramid Cup 2022"

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Taekwondo kolektiv Bosna iz Visokog ovog vikenda organizuje Međunarodno otvoreno prvenstvo u taekwondou "Pyramid Cup 2022" Visoko, a ovaj interesantni događaj će biti održan u prekrasnom ambijentu parka "Ravne 2" u Bosanskoj dolini piramida.

"Ovo je prvi put na našim prostorima, odnosno u našoj zemlji da jedno ovako veliko međunarodno takmičenje bude organizovano na otvorenom, tako da smo imali mnogo više organizacionih priprema nego obično, ali u subotu nas sigurno očekuje spektakl, od borbi takmičara u svim kategorijama, do sjajnog nastupa našeg Demo tima, koji će predstaviti brojne vještine", kazao nam je Edin Kajević, direktor TKD Bosna Visoko i svjetski, te Ginisov rekorder.

Za ovu priliku platforme u parku "Ravne 2" će biti pretvorene u borilišta, a očekuje se preko 400 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i zemalja regije. Uz takmičarski i revijalni dio, učesnici će u organizaciji Fondacije imati priliku da obiđu Kompleks Ravne, tačnije Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, kao i park "Ravne 2", te da saznaju zbog čega su ove lokacije među najposjećenijim i najatraktivnijim u našoj zemlji.

"Park 'Ravne 2' je kroz protekle tri godine postao i sportska oaza, posjećuju nas najuspješniji sportisti današnjice, uskoro će park postati bogatiji i za dva moderna teniska terena, u Kompleksu Ravne imamo i basket igralište, tako da na ovaj način širimo i našu ponudu za sportiste, koje u narednim godinama očekujemo i na pripremama u našoj dolini piramida. Ovog puta park će biti pretvoren u jedno veliko borilište, a pored takmičenja svi naši gosti koji dođu u subotu i posjete park 'Ravne 2' u koji je ulaz besplatan, moći će uživati i u drugim interesantnim sadržajima koje smo pripremili", rekao je osnivač Fondacije Semir Osmanagić.

"Pyramid Cup 2022" će biti održan u subotu 21. maja, takmičenja počinju od 9:00 sati, a svečano otvorenje je u 12:00 sati u Arheološko-turističkom parku "Ravne 2".

IZVOR >>>

Zadnje ažuriranje četvrtak, 19 maj 2022 15:25

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved