Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Park ‘Ravne 2’: Karte za otvaranje teniskih terena 13.07.2022. su 150, 100 i 50 KM

Ocijenite članak
(1 ocjena)

INFORMACIJA O KARTAMA ZA OTVARANJE TENISKIH TERENA 13. JULA 2022.

U srijedu 13. jula 2022., tri dana nakon finala teniskog turnira u Wimbledonu, u Visokom će biti održana ceremonija otvaranja teniskog kompleksa u ‘Arheološko-turističkom parku Ravne 2’.

U Parku je u toku izgradnja dva vrhunska teniska terena: prvi je s tvrdom podlogom koja će po kvalitetu i boji biti identičan terenu na kome se održava US Open. Drugi teren je šljaka koja bi po svojoj kvaliteti trebala biti u ravni terena u Parizu na kojima se održava Roland Gaross.

Uz terene u toku je gradnja tribina na zapadnoj i južnoj strani. Izgrađena je i ostava za rekvizite, a završeni su grubi radovi na objektu sa svlačionicama i kancelarijama. Mini teniski kompleks će biti ograđen zelenim žičanim panelima.

Na otvaranju se očekuje da će nastupiti najbolji svjetski teniser svih vremena. On će izabrati protivnika za egzibicioni meč koji će biti održan u popodnevnim satima.

Ceremonija otvaranja uključivaće i nastup prvaka sarajevske opere s dvije arije i jednom sevdalinkom. Nakon toga će jedan od najboljih balkanskih pijanista zasvirati nekoliko popularnih kompozicija. Za posjetioce će biti priređena i modna revija na ljetnoj pozornici ‘Vremeplova’. Dugogodišnji saradnik Fondacije iz Austrije će napraviti najveći tiramisu kolač na svijetu.

Važno je napomenuti da taj dan treba proći u besprijekornom redu bez ikakvih ekscesa. Angažovana je najveća svjetska sigurnosna agencija ‘Securitas’ da vodi računa o bezbjednosti imovine i lica toga dana.

Park ‘Ravne 2’ će 13. jula 2022. biti zatvoren za posjetioce od 7:00 ujutro do 22:00 sata navečer. Bit će zatvoren i prilazni put parku. Park će ponovo biti otvoren u četvrtak 14. jula 2022.

Ceremonija otvaranja će biti prvi javni događaj za koji će se naplaćivati ulaznice u Parku. Prodaju fiskalnih karata će vršiti privredno društvo ‘Bosanske piramide d.o.o.’.

Cijene karata će biti slijedeće:

– Zapadna tribina, VIP mjesta koja gledaju na sredinu terena, unutar panelske ograde: 150 KM

– Južna tribina, gleda na teren iza linije servisa, unutar panelske ograde: 100 KM

– Ulaz u park s korištenjem klupa sa istočne strane terena, ali izvan panelske žičane ograde: 50 KM

Broj ulaznica je ograničen. Meč će biti odigran na brzom terenu koji će biti jedini otvoreni brzi teren u BiH

U periodu 1.-15. juni 2022. zainteresovani posjetioci će moći da rezervišu karte putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. . U mailu treba da navedu slijedeće podatke: ime i prezime naručioca, kontakt telefon i e-mail adresa, broj karata, cijena karata.

Karte će se moći fizički kupiti i preuzeti u kućici gdje se prodaju karte za tunele Ravne, u Visokom, od 15. juna 2022. Tada će biti objavljena imena tenisera i svih učesnika ceremonije otvaranja.

Ovo će biti veličanstveni događaj koji će oplemeniti prostor parka i srca Bosne.

Prihod od karata će biti upotrijebljen za pokrivanje manjeg procenta troškova gradnje teniskog mini kompleksa

IZVOR >>>

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved