Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Musa: Trebamo iskoristiti potencijale BiH i ovu zemlju staviti na mapu sportskih velesila

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa prisustvovao je današnjem otvorenju teniskih terena u parku "Ravne 2" u bosanskoj "Dolini piramida" u Visokom.

Musa je istaknuo da su tereni vrhunske klase i da se radi o svjetskom događaju, o čemu govori i samo prisustvo jednog od najboljih tenisera današnjice Novaka Đokovića, koji je učestvovao u egzibicionim mečevima.

"Ovakve projekte svi treba da podržimo. U BiH imamo mnogo potencijala koji treba iskoristiti, kako bismo ovu zemlju stavili na mapu svjetskih velesila", rekao je Musa.

Tereni su otvoreni revijalnim mečevima i prigodnom kulturno-umjetničkom manifestacijom.

Terene je otvorio po mnogima najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, koji je već duži niz godina redovan gost bosanske "Doline piramida" i dobar prijatelj s njenim osnivačem Semirom Osmanagićem.

Đoković je odigrao egzibicione mečeve sa Hrvatom Ivanom Dodigom, Slovencom Aljažom Bedeneom i reprezentativcem BiH Aldinom Šetkićem.

Musa se družio s ovom četvorkom, a sutra će na košarkaškim terenima “Doline piramida” učestvovati u humanitarnoj manifestaciji zajedno sa Jusufom Nurkićem, Mirzom Teletovićem... Moguće je da će im se pridružiti i Đoković.

"Igrat ćemo basketa s djecom koja su ostala bez roditeljskog staranja. Sportisti kada se nađu imaju mnogo tema za razgovor, tako da sam se dobro ispričao o mnogim temama sa Đokovićem. Pričali smo o košarci, tenisu, njegovim dogodovštinama na Wimbledonu", kazao je Musa.

Dodao je da je uvijek tu za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali nije htio govoriti o svojoj budućnosti u klupskoj košarci, gdje se već neko vrijeme špekulira da će postati novi igrač madridskog Reala.

IZVOR >>>

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved