Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Đoković dobio brojna priznanja, proglašen je i za počasnog građanina Visokog

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Nakon što su revijalnim mečevima otvoreni teniski tereni u parku "Ravne 2", uslijedio je svečani dio programa u kojem je jedan od najboljih tenisera svijeta Novak Đoković dobio brojna priznanja i zahvalnice.

Posebno je odjeknula poruka gradonačlenika Visokog Mirze Ganića koji je Đokovića proglasio počasnim građaninom ovog grada nakon jednoglasne odluke gradskog vijeća.

"Novak je plasirao Visoko u vrh svijeta. Hvala mu jer imamo goste iz cijelog svijeta, rekao je Ganić.

Đoković se potom zahvalio svima koji su uljepšali ovaj događaj.

"Još jednom hvala Semiru i Sabini. Odlični su tereni, kvalitet je sjajan. Hvala i Aljažu, Ivanu i Aldinu što su izdvojili svoje vrijeme. Cijenim i ja i čitava organizacija što ste došli ovdje, cijenim od srca. Hvala i volonterima skupljačima loptica. Nadam se da ste uživali u programu, nama je bilo zabavno na terenu. U duhu zajedništva poslali smo poruke mira budućnosti, sporta i zdravlja", rekao je Đoković.

Srbijanski teniser je dobio i nagradu za Promotera olimpijskih vrijednost te brojna umjetnička djela.

Podsjetimo, teniski tereni u parku "Ravne 2" u bosanskoj "Dolini piramida" u Visokom otvoreni su danas revijalnim mečevima, prigodnom kulturno-umjetničkom manifestacijom te zabavom koja će trajati do kasnih večernjih sati. Terene je otvorio Đoković, koji je već duži niz godina redovan gost bosanske "doline piramida" i dobar prijatelj s njenim osnivačem Osmanagićem te neki od najboljih regionalnih tenisera, Međugorac Ivan Dodig, Slovenac Aljaž Bedene i reprezentativac BiH Aldin Šetkić.

Pred oko 2.000 gledalaca i uz prisustvo brojnih zvanica iz bh. političkog i kulturnog miljea, uz česte ovacije gledatelja ova četvorka je priredila spektakl u kojem su ponajviše uživali najmlađi. U posebnoj interakciji s Đokovićem, događaj su upotpunili mlade teniske nade iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije.

VIŠE >>>

Zadnje ažuriranje četvrtak, 14 juli 2022 09:13

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved