Logo
Print this page

Poznati bosanski istraživač stiže u Istru provjeriti teorije o "Zmajevim linijama"

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Istraživač Semir Osmanagić, poznat po ideji o Bosanskim piramidama u Visokom stiže u Istru. U Motovunu će obaviti energetska snimanja, gdje neki autori smatraju da postoji najsnažnije izvorište pozitivne energije u Istri. Slična mjerenja Osmanagić je već radio na mnogim svjetski poznatim drevnim arheološkim lokalitetima.

Prema nekim teorijama u Motovunu se križaju tri "Zmajeve linije", putevi elektromagnetizma i životne sile koji se šire po površini zemlje poput mreže. Ovaj istarski fenomen Osmanagić je već spomenuo u jednoj od svojih 18 knjiga prevedenih na 17 jezika - "Meditacija na svetim mjestima planete". Rezultati i metode mjerenja u Motovunu i okolnim lokalitetima bit će prezentirani 29. rujna na predavanju u Motovunu i na predavanju u Puli, 30. rujna. Ulaz je slobodan i za predavanje u Motovunu, u kinu "Bauer" od 19 sati, kao i za ono u Puli, u Domu sportova "Mate Parlov", također od 19 sati.

VIŠE >>>

Zadnje ažuriranje srijeda, 28 septembar 2022 17:48
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved