Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Više od 150.000 turista posjetilo park Ravne 2 u Visokom, najavljen spektakl za narednu sezonu

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Kraj turističke i arheološke sezone u parku "Ravne 2" obilježen je otvorenjem dva nova sportska terena i to za basket i odbojsku na pijesku, a ovo je bila i prilika da sa osnivačem Fondacije Semirom Osmanagićem rezimiramo još jednu uspješnu sezonu.

"Iza nas je još jedna uspješna sezona koja nas je lansirala u svijet, ne samo zbog arheološkog i naučnog aspekta, već i zbog brojnih kulturnih, umjetničkih i sportskih sadržaja koje smo ove godine ponudili. Rekordne posjete su nastavljene, ali smo nastavili i sa brojnim drugim radovima koji nam svake godine u Visoko dovode ljude iz cijelog svijeta", kaže Osmanagić.

Prema njegovim riječima u arheološkom smislu nastavljena su iskopavanja u tunelima Ravne 3, Ravne 4 i Ravne 5, a trenutno se rade georadarska snimanja i pokušavaju utvrditi ulazi u piramide i nove prahistorijske tunele koji su postali svjetska atrakcija. U tome pomažu i brojni volonteri kojih je ove godine bilo preko 100 iz 20 zemalja svijeta.

"Što se tiče turističke sezone ona je bila na nivou prošle godine tako da u ovoj očekujemo da do kraja godine imamo broj od 150.000 posjetilaca, a ta brojka bi bila i mnogo veća da nije bilo delikatne političke situacije, kako u našoj zemlji, tako i u svijetu. Ipak, mi smo zadovoljni i nastavljamo sa radom, promocijom, ali i izgradnjom novih sadržaja i organizacijom novih programa, pa već sada mogu za narednu godinu najaviti spektakularni teniski turnir u mjesecu julu odmah nakon Wimbledona, na kojem očekujemo svjetska teniska imena predvođena Novakom Đokovićem. Tu su i brojni drugi sportski, ali i kulturni, umjetnički i muzički sadržaji koje pripremamo, a sve s ciljem da našim gostima ponudimo što bogatiji sadržaji", izjavio je Osmanagić.

Tokom otvorenja novih sportskih terena upriličeno je i druženje svih uposlenika, a pored poklona koje su dobili, za sve vodiče Fondacije bit će organizovano i putovanje i posjet piramidama u Egiptu.

IZVOR >>>

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 24 oktobar 2022 18:02

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved