Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Uručena priznanja portala Indikator.ba za najbolji potez u turizmu

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Poslovni portal Indikator.ba uručio je danas u Lječilištu Reumal u Fojnici priznanja za Najbolji potez u turizmu u sezoni Ljeto u 2022. godini u sklopu svog tadicionalnog izbora.

Plakete su uručene za Fondaciju Arheološki park: Bosanska Piramida Sunca, Lječilište Reumal i Općinu Fojnica. Grad Ljubuški te Vedrana Miletića i Franu Šarića.

Obraćajući se dobitnicima i brojnim gostima Borivoje Simić, urednik portala Indikator.ba rekao je:

- U godini u kojoj se domaći turizam još uvijek oporavljao od pandemijskog šoka 2020. , ali u kojoj smo zadešeni novom ekonomskom krizom izazvanom ratom u Ukrajini zabilježili smo dosad najviše zanimljivih poslovnih odluka koje su zavrijedile našu pažnju potvrđujući naše uvjerenje da je turizam sektor koji se sve više prepoznaje kao bitna motorna snaga razvoja. Među nagrađenim dobitnicima prepoznajemo već etablirane turističke destinacije koje su ove krizne godine iskoristile da valorizuju svoje turističke potencijale i obogate ih dodatnom ponudom.

Koordinator projekta Hajdar Arifagić kazao je da portal Indikator.ba najbolje poteze bira na osnovu kriterija utvrđenih u Pravilniku o dodjeli priznanja a uz stručnu pomoć konsultanata. Izbor najboljeg poteza je nezavisni, neprofitni i potpouno transparentni projekat koji je portal Indikator. ba, jedan od vodećih poslovnih medija u BiH, pokrenuo 2014. godine, a najbolji potez u turizmu bira se od 2018. godine dvaput godišnje - za sezone Ljeto i Zima.

Ajdin Ahmetspahić, turistički menadžer u Fondaciji Arheološki park: Bosanska Piramida Sunca je zahvalio Indikatoru.ba što je prtepoznao značaj spektakularnog otvaranbja ljetne sezone i otvaranje teniskih igrališta na ovoj desdtinaciji.

-Mi nastavljamo investirati i iduće godine u sklopu Arheološkog parka biće oprenljeni novi tereni za sport i rekreaciju što se pokazuje kaso dobra investicija koja rezultira dolaskom većeg broja posjetilaca.

Zahvaljujući portalu Indikator.ba na tome što je prepoznao važnost frerkonstruisanja Stare banje u moderni hotel za tretman najzahtjevnijih pacijenata Alija Mukača, izvršni direktor lječilišta Reumal je u ulozi domaćina ove svečanosti kazao da je zadovoljstvo biti akterom ovog događaja koji afirmiše uspjehe u turizmu.

-To zadovoljstvbo dijelim sa svim uposlenicima koji sgtručno i predano rade svoj posao- kazao je Mukača.

Mladen Bebek; dirketor Turističke zajednice Ljubuški rekao je da je obnova starog grada Herceg Stjepana Kosače (za što je Ljubuški dobio priznanje) od velike važnosti za ukupan dojam o ovom gradu koji je ovog ljeta posjetio rekordan broj gostiju.

-Osim obnove tvrđave organizirali smo još deset različitih manifestacija i događaja bitnih za turističku ponudu našeg grada pružajući gostima da osjete vrijednost i kjepotu sporta, kulture, gastronomije, rekreacije...

Frano Šarić i Vedran Miletić dobili su plaketu za realizaciju projekta hotela sa milion zvjezdica na Blidinju (Barrel land Blidinje).

-Nećemo stati na tome. Ići ćžemo u nove poslove i nadamo se nove investicije. Onima koji žele da pokrenu biznis ili da se posdverte turizmu nudimo naše iskustvo i želimo pomoći savjetima- kazao je Vedran Miletić.

Općina Fojnica minulog ljeta na mnogim segmentima svog rada pokazala je koliku važnost pridaje turizmu i doprinosi očuvanju tradicije ovog kraja.

-Posebno sam obradovan da su dobitnici ovih priznanja uglavnom mladi ljudi što vraća vjeru u njihovo znanje, ideje, krerativnost i privrženost poslu i zavičaju- kazao je zahvaljujući se u ime dobitnika načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura,- Izuzetno mi je drago da smo bili domačini ove svečanosti- zaključio je općinski načelnik Fojnice.
Događaju je prisustvovao i šef odsjeka za turizam i ugostiteljstvo u Ministarstvu privrede Srednjobosanskog kantona Dragan Martić.

Odluka o najboljim potezima menadžera kompanija i drugih aktera u privredi donosi se na osnovu mjesečnih analiza informacija koje se svakodnevno prikupljaju iz različitih izvora. Projekt podržava Privredna/Gospodarska komora FBiH, koja je partner projekta, a sponzor manifestacije je i ove godine lanac drogerie markt d.o.o. Sarajevo.

Indikator.ba najavio je da će tokom kalendarskog trajanja zime birati najbolji potez za sezonu 2022/2023. Predstavnici portala su tokom ove svečanosti uručili plaketu za Park prirode Blidinje koja je dodijeljena za dobre poteze u sezoni 2021/2022.

IZVOR >>>

Zadnje ažuriranje petak, 04 novembar 2022 07:35

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved