Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Naučni dokaz o potencijalnom izvoru alternativne energije datira 25.000 godina unatrag

Ocijenite članak
(5 ocjena)

Izvor: www.news.yahoo.com

New Era Times predstavlja besplatni webinar

3., 4. i 8. 10. 2012. godine

 

Određivanje starosti pomoću ugljika C-14 na lokaciji Bosanskog arheološkog nalazišta, najaktivnije iskopine piramida u svijetu, postavlja piramidalni kompleks unazad 25.000 godina i uz to, ovo nalazište dalo je i naučni dokaz koji podupire teoriju da su piramide u svijetu korištene kao izvor energije.

Nedavna studija pokazuje energetsku zraku, 13 fita u radijusu koja emituje neobjašnjiv elektromagnetski signal jačine 28 kiloherca koji dolazi iz centra Piramide Sunca i našoj nauci je neobjašnjiv. Mogućnost da je ovo održiv izvor alternativne energije iz anše drevne prošlosti ne bi trebala biti suzbijana kao što je to bio rad Nikole Tesle samo zato jer ne može biti izmjereno i unovčeno. New era Times predstavlja svoj webinar 4.5. i 6 . oktobra ove godine, na kome će dr. Sam Osmanagić, pronalazač Bosanskih piramida objasniti kako su piramide pronađene na svakom kontinenetu planete Zemlje i dokazati bez ikakve sumnje da su piramide izgrađene od strane drevnih civilizacija sa mnogo većom tehnologijom od ove koju mi posjedujemo i da su korištene za proizvodnju energije.

Lokacije desetina hiljada piramida širom zemaljske kugle duž energetske mreže planete, poredane duž univerzalnog polja energije predstavlja izgubljenu nauku koja tek treba biti pronađena. Ova nauka se može obujasniti jedino kad mi preispitamo većinu onog štop su nas učili o historiji i kad otvori naše umove da smo saznali istinu.

 

Houston, Texas, 02. oktobar 2012.

Određivanje starosti pomoću ugljika C-14 dokazuje da je bosanski piramidalni kompleks star najmanje 25.000 godina što je otkrio međunarodni tim naučnika predvođen dr. Samom Osmanagićem.

Otkriven tokom 2005. godine, Arheološki park:Bosanska piramida Sunca u kojem je locirana najveća piramida na svijetu, sada je najaktivnije mjesto arheoloških iskopavanja na planeti. Pronalasci tima naučnika također otkrivaju energetsku zraku 13 feeta u radijusu koja emituje neobjašnjiv elektromagnetski signal, jačine 28 kiloherza, a koji dolazi iz centra Piramide Sunca.

Ovaj fenomen je neovisno potvrđen od strane fizičara dr. Slobodana Mizdraka, doktora iz Hrvatske, zatim od strane profesora Paolo-a Debertolis-a, antropologa sa tršćanskog univerziteta u Italiji, te od strane inžinjera zvuka Heikki-ja Savolainen-a iz Finske te od strane elektroinžinjera Gorana Marjanovića iz Srbije.

Energetska zraka koja je obezbjeđivala drevnim civilizacijama moćan izvor čiste energije bila je, po dr. Osmanagiću, razlogom gradnje piramida. Ovo je teorija koju uveliko podržava Christopher Dunn u svojoj knjizi „Giza – Fabrika energije“ izdatoj 1998. godine. Bosanska piramida Sunca je 30 odsto veća nego najveća piramida u Gizi, a nedavna iskopavanja otkrila su širok splet podzemnog sistema tunela, koji dodatno potvrđuju teoriju o „fabrici za proizvodnju energije“.

Da li je moguće da je današnji sistem snabdjevanja pomoću fosilnog goriva mogao biti odbačen da rad  izumitelja Nikole Tesle na besplatnoj energiji nije bio spriječen? Tesline patentirane metode besplatne energije odbačene su zbog nemogućnosti da budu izmjerene i unovčene. „Mi hitno trebamo promjeniti naš pogrešan stav da su naši preci bili glupi i prihvatiti da su imali vrlo napredno razumijevanje same suštine prirode i Univerzuma, kao što je to imao i Nikola Tesla, čije ideje su suzbijene jer ni tada ni danas nisu se uklapale u preovlađujući ekonomski sistem, tvrdi Phillip Coppens, pisac i istraživački novinar.

„Piramide su dokaz da su naši preci znali i radili sa energetskom tehnologijom koju smo mi sada konačno u stanju da izmjerimo, ali i dalje nismo u stanju da je razumijemo“.

Coppens je, inače, zajedno sa Klaus-om Donom iz Austrije i desecima govornika bio učesnikom Međunarodne konferencije o bosanskim piramidama u Sarajevu, (Bosna i Hercegovina) koja se održava jednom godišnje u svrhu prezentiranja javnosti novih otkrića.

Metoda koja se inače koristi da bi se ustanovila starost artefakata i građevina je s pomoću ugljika C-14 i koja može precizno utvrditi datume unazad 58.000 godina. Otkrio ju je William Libby na čikaškom univerzitetu 1949. godine i za to dobio Nobelovu nagradu iz hemije.

Italijanski arheolozi dr. Riccardo Brett i Niccolo Bisconti otkrili su organski materijal na vrhu betonskih blokova koji pokrivaju bosansku piramidu Sunca. Metoda utvrđivanja starosti pomoću ugljika C-14 urađena u laboratoriju u Kievu, (Ukrajina) pokazala je zapanjujuće rezultate: 24.800 godina, plus/minus 200 godina starosti što pokazuje i minimalnu starost ove piramidalne strukture.

Zapanjujući dokaz, podržan od strane naučnih istraživanja cjelokupne arheološke zajednice dokazuje da zvanična historija griješi kad su u pitanju drevne kulture, a što opet mijenja postojeću religiju, nauku i akademski svijet. Piramidalne strukture koje su izgrađene u Bosni i širom globusa prije više od 10.000 godina ne mogu se duplirati od strane moderne nauke i mašinerije u 21. vijeku i ne postoji objašnjenje za to ko ih je izgradio tokom zabilježene historije.

„Mi prihvatamo da ovo arheološko nalazište mijenja naše znanje historije i kao takvo morat će biti podvrgnuto temeljitom proučavanju. Naš interdisciplinarni naučni tim pažljivo primjenjuje zvanične naučne metodologije, često vršeći testiranja u dvije i više odvojenih laboratorija“, objasnio je dr. Osmanagić.

„Uprkos određenom početnom skepticizmu, sada imamo svjetski tim sastavljen od stotina vodećih stručnjaka iz različitih naučnih disciplina, uključujući arheologe, geologe, hemičare, fizičare, elektroinžinjere i matematičare koji prikupljaju naučne dokaze da bi pronašli odgovore“.

Razlog što je bosanski arheološki park tako aktivan jest što je, nasuprot egipatskim piramidama i dr. Zahi Hawass-u, gdje je pristup informacijama bio restriktivan, zvanična politika ovog arheološkog nalazišta – otvorenost i poziv (na istraživanje,op. prev.).

„Mi želimo da s drugima podjelimo naše pronalaske kako bismo otkrili istinu o historiji i znanju o čistoj energiji „ objašnjava Osmanagić.

 

O webinaru:

New Era Times predstavlja trodnevni webinar, tokom 3., 4., i 8. oktobra u 19,00 h – pod nazivom „Piramide širom svijeta“ koje će predstaviti dr. Sam Osmanagić, kao i najnovije pronalaske na arheološkim iskopinama bosanskih piramida. Dr. Sam će objasniti kako se sada piramide pronalaze na svakom kontinentu planete Zemlje i dokazati, bez ikakve sumnje, da su drevne civilizacije gradile piramide sa mnogo naprednijom tehnologijom od današnje i da su korištene za proizvodnju energije. Lokacije desetina hiljada piramida širom planete raspoređenih duž zemljine energetske mreže, usklađene sa univerzalnim energetskim poljem predstavljaju izgubljenu nauku koja tek treba biti ponovno otkrivena. Ova nauka može se objasniti jedino ako ponovno preispitamo sve ono što su nas učili o historiji i ako otvorimo svoje umove da bismo pronašli istinu.

Dr. Osmanagić također će održati besplatno predavanje 7. oktobra 2012. godine u 14,00 u hotelu Hilton Southwest, u Hjustonu, Texas. Sve informacije na kontakt: Debbie West, New Era Times.

Link za originalni tekst: http://news.yahoo.com/scientific-proof-potential-alternative-energy-source-dates-back-221622476.html

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved