Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Turistička priznanja Visokom

Ocijenite članak
(2 ocjena)

Izvor: visoko.co.ba -

U Uredu Turističke zajednice Visoko danas je upriličena promocija nagrada koje su, učešćem naše općine na tri specijalizirane međunarodne turističke, kulturološke i edukacijsko ekološke priredbe,  dodijeljene načelniku Munibu Alibegoviću, Areheološkom parku: Bosanska piramida Sunca i nagrada za film „I Visoko ima svoj san" autora Janesa Tadića.

Radi se o sljedećim manifestacijama:

 

-          19. INTERSTAS 2012 – Međunarodna smotra turizma, fila i krajobraza

-          15. ITF'CRO 2012 – Međunarodni festival turističkog filma

-          11. K.E.A. – predstavljanje  hrvatskih gradova i mjesta za Entente Florale Europe - Zlatni Cvijet Europe.

 

Dodjela nagrada upriličena je u petak, 12.10.2012 u Hotelu President u Solinu (Hrvatska).

Nagradu koju je naša Općina dobila 2006. na istom festivalu, načelnik Munib Alibegović danas je poklonio Turističkom uredu Visoko, ističući kako je ponovno nagrađivanje potvrda za kvalitet i napredak koji je napravljen tokom prethodnih godina.

„Ideju da se današnji press održi u Turističkom uredu dao je gospodin Semir Osmanagić, tako da i na taj način promovišemo i Ured Turističke zajednice Visoko kao i da se promoviše turizam, za šta smo, uvjeren sam, stvorili dobre osnove" rekao je, između ostalog, načelnik Alibegović.

Načelnik Alibegović je ovu priliku iskoristio i da autoru nagrađenog filma gospodinu Janesu Tadiću uruči Povelju Općine Visoko za doprinos u promoviranju našega grada.

Gospodin Semir Osmanagić, uz riječi dobrodošlice grupi posjetilaca iz Tajvana koji su također danas bili prisutni u Turističkom uredu Visoko, obratio se prisutnim:

„Naš projekat je odjeknuo širom svijeta i gdje god odemo dočekuju nas sa oduševljenjem, a naša predavanja širom svijeta uvijek završe ovacijama.  Sezonu smo produžili, to više nisu dva mjeseca nego sedam mjeseci, imali smo goste iz Skandinavije, Danske, sa Islanda, a danas imamo grupu posjetilaca sa Tajvana. Mi ćemo sa takvim svojim naporima, ne štedeći svoju energiju niti intelektualne ni finansijske resurse nastaviti. Imali smo ove godine 30.000 do 35.000 posjetilaca, i nastojat ćemo da taj broj raste, također smo imali rekordan broj volontera, organizovali konferenciju, i s tim aktivnostima nastavljamo i sljedeće godine.  Svoje istraživanje i svoj rad nastavljamo jer volimo piramide i volimo Bosnu i Hercegovinu."

Na današnjoj press konferenciji upriličena je i prezentacija dodjele priznanja gdje su prikazane fotografije naših predstavnika na pomenutim manifestacijama.

Zadnje ažuriranje petak, 19 oktobar 2012 19:00

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 8:00-18:00 (septembar-novembar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved