Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Administrator

Otkopavanje " Piramida " u Ritopeku . Predlažem da ako je ovo prvi video koji gledate pogledajte i PRVI deo kada smo se Zoran i ja upoznali , da čujete još zanimljivh stvari vezano za istu temu. https://youtu.be/JCx4KuaGy8U Piramide ili ne , Tumulusi ili ne , ispod Ritopeka leži nešto ogromno ! Pogledajte video !

Meteorit koji je 1969. pao na Zemlju sadrži najstarije čestice prašine koje su se formirale u zvijezdama što su sjale davno prije formiranja našega Sunčeva sustava

Znanstvenici vjeruju da su otkrili najstariji materijal na Zemlji, zvjezdanu prašinu iz meteorita Murchinson koji je 1969. godine pao na područje jugoistočne Australije.

Pojasnili su da meteorit sadrži najstarije čestice prašine koje su se formirale u zvijezdama što su sjale davno prije formiranja našega Sunčeva sustava. 

Starost čestica zvjezdane prašine ustanovili su na način da su dijelove meteorita samljeli u prah te ih potom izmjerili kada se prašina izložila kozmičkim zrakama. Mljevenjem dijelova meteorita nastaje forma nalik pasti, pojasnila je Jennika Greer iz čikaškog muzeja Field, dodavši da se pasta nakon toga razgradi u kiselini, a od nje ostane zvjezdana prašina. 

VISE >>>

Simboli – znakovi vidljivog i ključevi za nevidljivo

srijeda, 22 januar 2020 10:44 Objavljeno unutar Iz mog ugla

Simbole mnogi tumači koriste kao dokaz zajedničkih elemenata ljudske psihe ili kao odjek kolektivne (ne)svijesti cjelokupnog čovječanstva. Kao što ih koriste i škole misterija, tajne službe ili tajna društva u svojoj ritualnoj magiji ili komunikaciji.

Simbol je u biti vizualna ili izrečena prezentacija neke ideje, predmeta ili odnosa.

Čovjek je od pamtivijeka nastojao označiti, iscrtati, ispisati i imenovati svemir oko sebe. Kreacija arhetipnih poveznica za ideje i iskustva javila se zahvaljujući potrebi za komunikacijom, bilo međusobnom ili kroz opise prošlih, sadašnjih i budućih događaja. Zato je za razumijevanje određenih simbola potrebno promatrati kontekst nastanka. Simbol je medij, neutralan po svojoj prirodi, a pozitivne i negativne odlike dodjeljuju mu isključivo promatrači. ‘Simbol je pobuđena i usmjerena energija, agens’ definicija je Josepha Campbella koji razdvaja spoznajni i značajni element simbolike. Po njemu, simbole definiraju tri sloja: opipljivi u svjesnom stanju, spiritualni u snovitom i neopisivi u nesvjesnoj fazi. Stoga se njegovo značenje može definirati samo u prve dvije razine, dok se u trećoj on ‘osjeća’, s arhetipnom notom.

VIŠE >>>

Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved