Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Administrator

Podne uz klasičnu muziku u parku Ravne 2

petak, 20 april 2018 07:07 Objavljeno unutar Aktuelnosti

P O Z I V N I C A

Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" organizira „Podne uz klasičnu muziku u parku Ravne 2“ u nedjelju 22. aprila 2018. s početkom u 12.00 sati na glavnoj koncertnoj bini.

Na koncertu nastupaju učenici Osnovne muzičke škole "Avdo Smajlović" iz Visokog.

Nadamo se Vašem dolasku i podršci našim mladim sugrađanima i radujemo se druženju u prirodi uz zvuke klasične muzike. Ulaz i parking su, naravno, besplatni.

Općinska načelnica mr. sci. Amra Babić danas je sa saradnicima upriličila posjetu velikom broju lokaliteta na kojima se izvode infrastrukturni radovi, koji našoj općini vraćaju prepoznatljiv sjaj i kreiraju povoljniji životni ambijent za sve naše sugrađane.

VIŠE >>>

Nakon nekoliko mjeseci vrijednog rada, uz pomoć velikog broja saradnika Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca', te uz partnerstvo s Općinom Visoko i Zavičajnim muzejom Visoko, svjetlo dana je ugledao moderno opremljeni, jedinstveni Turistički katalog Visokog 2018/2019.

Na 60 kolor stranica, gosti i posjetitelji Visokog moći će pronaći sve ono što je interesantno u ovom gradu. Svim čitateljima kataloga, dobrodošlicu je poželjela načelnica mr.sc. Amra Babić, kao i direktor Zavičajnog muzeja Visoko mr.sci. Elvedin Šabanović, te predsjednik Upravnog odbora Fondacije, Ahmed Bosnić. Katalog obiluje sjajnim fotografijama i tekstovima vezanim za sve znamenitosti Visokog, od Mila, preko Starog grada Visoki, Čajangrada, Samostana Svetog Bonaventure, Crkve Prokopija i Tabhanske džamije…do arheoloških i turističkih lokacija na kojima radi Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“.

Tu je i dio posvećen smještajnim, ugostiteljskim i drugim sadržajima koje nudi Visoko, kao i okolni gradovi, a sasvim sigurno je riječ o još jednom sjajnom projektu, koji će doprinijeti promociji i afirmaciji svih visočkih i bh.znamenitosti.

Izdavač Kataloga je Fondacija, jezici su bosanski i engleski, a tiraž je 10.000 primjeraka.

Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved