Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

New eBooks available

Pyramids ebook

Pyramids ebook

Pyramids ebook

New eBooks available, Kindle Edition

Ancient History ebook

A+ A A-

 

Redovna mjerenja u prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne pokazuju kontinuitet odličnih vrijednosti.

Primjer radi, 11. oktobra 2019. vanjska temperatura iznosila je 19 stepeni celzijusovih, a vlaga 59%. Prosječna temperatura u tunelima bila je 13 stepeni, a vlaga 80%.

Vanjska koncentracija negativnih iona je na nivou od 300 ni/ccm, a pozitivnih iona (lošijih za naš organizam) je 400 pi/ccm. Prosječne koncentracije u tunelima su na nivou od 14.000-28.000 ni/ccm. Koncentracije pozitivnih iona su u pravilu nešto niže u odnosu na negativne ione.

Ostali energetski prametri su također jako dobri: koncentracije prirodne radioaktivnosti su ispod dozvoljenih minimalnih nivoa, nema štetnih plinova niti elektromagnetnog smoga u tunelima.

Bitno je napomenuti da su posjete tunelima, u vrijeme mjerenja, bile natprosječno više i brojnije, ali to nije uticalo na pogoršanje energetskih parametara.

VIŠE >>>

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved