Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

EKSKLUZIVNO: VIDEO SNIMCI ELEKTROMAGNETNIH POLJA IZNAD BOSANSKIH PIRAMIDA

Još jedan nedvosmislen dokaz o postojanju kolosalnih piramidalnih objekata u Visočkoj dolini došao je od britanskog naučnika dr. Harry Oldfielda. Kao gost Fondacije, dr. Oldfield sa saradnicima je boravio u posjeti bosanskim piramidama 29.-30. aprila 2007.

Još jedan nedvosmislen dokaz o postojanju kolosalnih piramidalnih objekata u Visočkoj dolini došao je od britanskog naučnika dr. Harry Oldfielda. Kao gost Fondacije, dr. Oldfield sa saradnicima je boravio u posjeti bosanskim piramidama 29.-30. aprila 2007. Izvršio je snimanja piramida Sunca, Mjeseca, Ljubavi i tumulusa u Gornjoj Vratnici najmodernijom opremom za utvrđivanja energetskih polja unutar i iznad piramida.

 

Po prvi puta u svijetu, jedan piramidalni kompleks je snimljen ovom vrstom tehnologije!

 

Inače, dr. Oldfield je po edukaciji biolog, počasni doktor nauka, gostujući profesor na Medicinskom fakutetu Univerziteta u Granadi i član Kraljevskog drustva za mikroskopska istraživanja u Oxfordu. Autor je brojnih naučnih radova i patenata u oblasti Kirlijanove fotografije i njenog kompjuterskog i mikroskopskog unapređivanja kroz varijacije energetskih polja. Istraživao je i arheološka nalazišta kao megalitni krug Rollright Circle u engleskom Oxfordshireu.

 

Dr. Oldfield je patentirao kompjuterski program i kameru za snimanje promjenljivih energetskih paterna koje emituju sva živa bića, kristali pa čak i drevne megalitne strukture. Ovaj metod je nazvao elektro skeniranjem (ESM) i on prati zvučne, radio i svjetlosne frekvencije koje dolaze iz subjekata. Njegova oprema može mjeriti promjene u energetskim poljima i iskazivati ih trodimenzionalnim numeričkim informacijama.

 

control_mountainSnimanja bosanskih piramida dr. Oldfield je obavio s nekoliko kamera. Rezultati su bili vrlo iznenađujući i neočekivani za njega. Registrovao je niz anomalija koje se nikako ne mogu objasniti prirodnim djelovanjem.

 

Ako se njegovom opremom snimaju prirodna brda onda se u njihovoj unutrašnjosti ne registruje nikakvo generiranje niti porast energetskog naboja. Iznad takvih prirodnih brda se nalaze energetska polja koja su horizontalna, homogena i fiksna.

 

Sjeverna strana Bosanske piramide Sunca je bila prva koju je dr. Oldfield snimio s lokacije KTK parkinga u Visokom s distance od 1 km od piramide. Rezultat je slijedeći: unutar piramide, ispod i iznad borove šume zasađene na sredini sjeverne strane piramide, generira se energija što nikako nije odlika prirodnih brda. U zadnjih nekoliko decenija je dokazano da upravo kamene piramide mogu stvarati određene vrste energije.

 

Nadalje, video snimak jasno pokazuje da se novostvorena energija akumulira, uvećava i onda prazni kroz vrh Bosanske piramide Sunca.

 

Slijedeći dokaz da nije riječ o prirodnoj vec ogromnoj vještačkoj građevini se nalazi iznad piramide. Naime, energetska polja su postavljena vertikalno umjesto horizontalno kao kod prirodnih brda.

 

Za razliku od prirodnih fenomena gdje su polja fiksna, ovdje ta elektromagnetna polja pulsiraju i nisu homogena.

 

Drugim riječima, Bosanska piramida Sunca se ponaša kao ogroman energetski akumulator koji svoju energiju kontinuirano ispušta iznad sebe. Svojevrsni perpetuum mobile koji je dobio inicijalni zamah u dalekoj prošlosti i otada radi bez prestanka.

 

 

Bosanska piramida Mjeseca s okolinom je snimljena s lokacije parkinga ispred istoimenog restorana, na putu Visoko-Kiseljak. Osnovna zapažena anomalija na ovom video snimku odnosi se na pulsirajuća, nehomogena energetska polja. Posebno je interesantna anomalija generiranja elektromagnetnog oblaka između Bosanske piramide Mjeseca i Hrama Zemlje. To govori o njihovom međusobnom odnosu.

 

  

Piramida Ljubavi je snimljena iz podnožja piramide Mjeseca. Na snimci se vidi južna i istočna strana Piramide Ljubavi te južna i istočna strana Bosanske piramide Sunca. Osnovna anomalija je postojanje kontinuirane veze između dvije piramide. Naime, vrlo jasna energetska linija prati obod Piramide Ljubavi, penje se na njen vrh, spušta na drugu stranu i direktno veže za južnu stranu Bosanske piramide Sunca. Na taj način se stvara svojevrstan energetski pulsirajući most između dvije piramide.

 

Područje arheološkog istraživanja u mjestu Gornja Vratnica 4 km daleko od Bosanske piramide Sunca takođe pokazuje postojanje anomalija. Kao što je poznato, na pravilnom polukružnom uzvišenju (tumulusu) Toprakalija prošle godine je iskopavanjem utvrđeno postojanje pravilnih kamenih ploča s valovitom mustrom identičnoj onoj na Bosanskoj piramidi Mjeseca te megalitnih blokova koje tvore vanjsku stranu tumulusa. Ove godine iskopavanja su nastavljena na susjednom uzvišenju Dolovi koje pokazuje prisustvo popločanih staza u više nivoa.

 

 

Dr. Oldfield je snimanjem Toprakalije ustanovio generiranje energije unutar tumulusa te pojedinačne energetske bljeskove koji izlaze iz Toprakalije na samom vrhu. Podsjećamo da su prošlogodišnja ispitivanja pokazala da kompas na ovom mjestu ne funkcionira, a njemački georadarski eksperti su ustanovili postojanje podzemnih prolaza i kamenih stepenica na ovoj lokaciji.

Last modified on Monday, 17 September 2007 10:34

2018-05-172018-05-17ENTRANCE TO UNDERGROUND LABYRINTH RAVNE LIVE STREAM

 

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video clip from Visit to Bosnian Valley of the Pyramids 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved