Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

SJAJNIM KONCERTOM GOCE TRŽAN SPUŠTENA ZAVJESA SEDMI PO REDU FESTIVAL POVODOM POČETKA LJETA

Koncertom regionalne muzičke zvijezde Goce Tržan, koji je održan u subotu 22.juna u parku „Ravne 2“, spuštena je zavjesa na još jedan festival povodom početka ljeta u Bosanskoj dolini piramida, u organizaciji Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“. Ponovo je nekoliko hiljada posjetilaca ispunilo park „Ravne 2“, a onda i uživalo u sjajnom nastupu Goce Tržan. – Provela sam fantastičan dan u društvu dr. Osmanagića, svašta novo sam saznala, a neka saznanja i potvrdila. Nadam se da će vam svima biti lijepo kao što je meni otkako sam došla u Visoko. Ovo je moj prvi koncert u Visokom i nadam se da je ova večer posebna za sve vas koliko je za mene. – kazala je prije početka nastupa Goca.

Publika je horski s Gocom pjevala njene najveće hitove, ali i brojne hitove pop muzike koje je Goca samo za ovu priliku izvela pred visočkom publikom.

Inače, trećeg dana festivala, pored koncerta Goce Tržan, održani su i drugi interesantni događaji, pa su tako svi prisutni imali priliku prisustvovati predavanju dr. Dragana Marinkovića, „Dan prirodne medicine: Interaktivna predavanja i primjeri iz prakse“, promociji sedam knjiga dr. Semira Osmanagića na engleskom jeziku pod nazivom „Real History“, ali i grupnoj meditaciji koju je vodio Vedran Mikuličić iz Splita. – Iza nas je još jedan izuzetno uspješan festival koji organizujemo sedmu godinu zaredom a povodom dolaska ljeta i ljetnog solsticija. Siguran sam da su svi naši posjetioci ovih dana uživali u programima koje smo im pripremili, a mi već od danas počinjemo s pripremama za narednu godinu i za nove programe koje ćemo pokloniti posjetiocima Bosanske doline piramida. – kazao nam je dr. Semir Osmanagić.

Ono što je bitno pomenuti jeste da je za danas (nedjelja, 23.juni 2024.godine) najavljeni koncert grupe „Prava stvar“, koja izvodi najveće hitove Zdravka Čolića, iz tehničkih razloga odgođen i bit će održan u subotu 3.augusta ove godine.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 23 juni 2024 17:18

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved