Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

EKSKLUZIVNO: NIVO ORGONSKE ENERGIJE NA ULAZU U TUNELE “RAVNE 2”!

Bosanske piramide i orgonska energija?

Orgonsku energiju još zovu energija života, biološka energija, chi i energija nulte tačke.

Već decenijama pojedini istraživači govore kako su piramide služile za stvaranje najvažnijeg oblika energije - orgonske energije. Ona je nevidljiva i teško mjerljiva. Po istraživačima, kao na primjer čuvenom dr. Wilhelmu Reichu, ona je pokretač svih životnih procesa.

Ali, orgonska energija se ne može mjeriti našim, konvencionalnim, naučnim instrumentima. Kako je onda dokazati?

Posmatramo li list na drvetu u prirodi, lako je uočljivo da tokom različitih godišnjih doba, dolazi do promjene boje lista. U proljeće, mladi list ima tamno zelenu, zdravu boju, tokom ljeta ona postaje svjetlija, a u jesen polako žuti i zatim list opada. Logično je zaključiti da se i energetski nivo u listu mijenja: u početku životni procesi bujaju, da bi kasnije opadali i potpuno nestali. Drugim riječima, nivo životne energije se mijenja. (https://www.youtube.com/watch?v=NBwyNdGKl_I)

Wilhelm Reich je bio prvi koji je razvio instrument koji mjeri taj nivo životne energije koja nas obavija. Mladi, tamnozeleni list ima najveću mogućnost upijanja elektromagnetizma iz okoline, on je najzdraviji. Na procentualnoj skali od 1-100, taj mladi list ima životnu energiju jako visoku u odnosu na stari list kome se smanjuje nivo životne energije.

Reich je sličan pokus izveo s tek ulovljenom ribom koju su stavili pored instrumenta. Dok je bila živa, nivo životne energije je bio visok, kako je umirala, bez vode, tako je nivo životne energije padao.

Američka kompanija “Heliognosis” je, oslanjajući se na rad Reicha, razvila čitav niz instrumenata kojim mjere nekonvencionalna energetska polja, odnosno orgonske energije. Na taj način, imamo mogućnost da na naučni način mjerimo životne procese i nivo orgonske energije živih bića, predmeta i prostora. (https://www.heliognosis.com/)

Saradnik Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” dipl.ing. telekomunikacija iz Beograda Goran Marjanović, vršio je niz mjerenja na bosanskim piramidama u junu 2016. Među njima su bila i mjerenja naučnim instrumentom “Heliognosis model LM3” na nekoliko lokacija u Visokom.

Rezultati svih mjerenja (elektromagnetni, zvučni, skalarni itd.) će biti objavljeni u dogledno vrijeme. Ovaj put ističemo jedno mjerenje koje je obavljeno na lokaciji ulaza u podzemne tunele “Ravne 2”. Naime, desetak metara unutar tunela mjerena je koncentracija orgonske energije.

Praksa je pokazala da je u gradovima nivo orgonske energije u prosjeku na nivou 50-60. Mjerenja u posebnim prirodnim i izrazitim duhovnim uslovima lokacije Damanhur u Italiji su pokazala prisustvo orgonske energije na nivou 85-95, odnosno 50% višu u odnosu na urbane cjeline.

Mjerenja na ulazu u tunele “Ravne 2” pokazuju da se igla na instrumentu zabila na nivou 100, jer više nije mogla dalje !

Time smo dobili još jedan dokaz da je Bosanska dolina piramida energetski živa i aktivna.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 18 juli 2016 11:58

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved