Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

OTKRIVEN KRISTALNI BETON NA PARCELI FONDACIJE: BOSANSKA PIRAMIDA SUNCA VIŠA ZA 50 METARA NEGO ŠTO SE PRETPOSTAVLJALO!

Činjenica da je Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” dobila svoju parcelu na sjevernoj strani Bosanske piramide Sunca, pokazuje se kao pun pogodak za nastavak arheoloških istraživanja.

Naime, prilikom otkopavanja koja su vršena u oktobru/novembru 2017. godine, radnici Fondacije su, ispod prirodnih naslaga zemlje i gline, došli do sloja vanredno čvrstog betona. Na taj način, formirana je prva arheološka sonda Fondacije na vlastitoj parceli koja je službeno označena kao sonda broj F-1.

Ovo je vrlo važan pronalazak. Naime, do sada se službena visina Bosanske piramdie Sunca određivala najnižim sondama na sjevernoj strani i iznosila je 220 metara. Ovo otkriće betona “ispod borića”, pomjera dokazanu visinu piramide na više od 270 metara.

Beton se prostire čitavom dužinom sonde sonde. Njena širina dostize pet metara, a dužina 15 metara. Površina sonde je oko 60 kvadratnih metara. Dakle, veličina dvosobnog stana.

Ono što je odmah upalo u oči je prisustvo kvarcnog kristala u pukotinama između lijevanog betona. To je samo potvrdilo nalaze na arheološkoj sondi koja je otvorena 2010. na bridu, spoju sjeverne i istočne strane koja je, također, obilovala kvarcnim kristalom. Doda li se tome činjenica da je ovaj materijal prisutan u većim količinama i u prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne, onda je očigledan obrazac graditelja piramidalnog kompleksa.

Sasvim je jasna funkcija kvarncog kristala: oni primaju i pojačavaju prirodne energetske izvore. Doda li se tome činjenica da šupljine, odnosno tuneli pojačavaju energije, te da je piramida najmoćniji geometrijski oblik kada je riječ o energijama, jer piramide pojačavaju energije, onda se sklapa cjelokupna slika. Naime, bosanske piramide bile su ogromni energetski pojačivaći prirodnih izvora energije najboljih frekvencija.

Prisustvo kvarcnog kristala u lijevanom betonu sada dovodi do nove definicije drevnog betona u Visokom: kristalnog betona!

Daljnja iskopavanja na Bosanskoj piramidi Sunca sigurno će privući nove turiste u Visoko i na piramidu. Sonda F-1 će biti otvorena za posjetioce od 2. decembra 2017.

Zadnje ažuriranje utorak, 28 novembar 2017 10:01

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved