Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

KORONA VIRUS IMA DVA NEPRIJATELJA U VISOKOM: NEGATIVNE IONE I JAČANJE IMUNITETA U BOROVOJ ŠUMI

Nekoliko rečenica na temu korona virusa. U situaciji bez vakcine, bez terapija, antibiotika koji ne mogu pomoći, bez respiratora, s psihozom koju stvaraju mediji, treba imati na umu da dva naučno dokazana neprijatelja korona virusa jesu prisutna u Visokom.

Prvi je visoka koncentracija negativnih iona koji razaraju strukturu svih virusa, bakterija i gljivica. Koncentracije negativnih iona u našim kućama su 50 ni/ccm, na Igmanu 750 ni/ccm, a u prahistorijskim podzemnim tunelima Ravne, na kojima mi radimo već 15 godina, vrijednosti su u rangu od 20.000 ni/ccm - 40.000 ni/ccm, što je 50 PUTA VEĆI NIVO NEGO NA IGMANU ILI BJELAŠNICI! Dakle, 50 puta je zdravije posjetiti tunele nego vrh Igmana.

Drugi način borbe protiv virusa je šetnja u (borovoj) šumi. Fondacija 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' napravila je nekoliko rekreacijskih staza, dužine od 1-12 km u Visokom, sa startom u našom prelijepom parku 'Ravne 2', koje se pružaju kroz crnogorične šume. To su rijetke uređene i označene rekreacijske staze u ZDK. Nauci je poznato da šumsko drveće emituje hlapljive organske spojeve biljnih derivata - fitoncide, koji istrebljuju mikrobe. Kada hodamo šumom naš dah se sjedinjuje s ovim komponentama i podiže nam se imunitet.

Budući da se korona virus širi čitavom Europom, budimo pro-aktivni. Ojačajmo imunitet hodajući našim (ili bilo kojim drugim šumskim stazama) i očistimo organizam u tunelima Ravne visokom koncentracijom negativnih iona.

Ministarstvo zdravlja RS je, nakon što su škole zatvorene, pozvalo učenike i studente da izađu iz zatvorenih prostora i odu u parkove. 

Zadnje ažuriranje subota, 14 mart 2020 13:38

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved