Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PREDAVANJE OSMANAGIĆA U ALEKSANDRIJSKOM DRUŠTVU ARHEOLOGA

ImageČlan Aleksandrijskog društva arheologa dr.sci. Semir Osmanagić održao je još jedno predavanje u prostorijama Društva. Ove godine tema je bila o civilizaciji Maja i njihovim dostignućima u astronomiji, matematici, graditeljstvu i arhitekturi. Naravno, na marginama ovog predavanja nezaobilazna je bila i diskusija o progresu na projektu istraživanja Bosanske doline piramida.

Aleksandrijsko društvo arheologa je osnovano 1893. godine i jedno je od najstarijih te vrste u svijetu. U njegovom članstvu su tokom posljednjih 117 godina bili brojni arheolozi, egiptolozi, državnici i novinari. Predavanju dr. Osmanagića su prisustvovali predsjednik Društva dr. Mostafa Abbadi, sekretar Društva dr. Mona Haggag i drugi. U uvodnom govoru jedan od najcjenjenijih historičara današnjice i osnivač moderne Aleksandrijske biblioteke dr. Abbadi je istakao: „Sa zadovoljstvom ponovo pozdravljamo eminentnog naučnika i istraživača piramida širom svijeta dr. Semira Osmanagića koji s posebnim entuzijazmom proučava drevne civilizacije."

Zadnje ažuriranje subota, 11 juni 2011 23:12
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved