Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

NOVEMBARSKI DANI NA PIRAMIDAMA

Početkom novembra u posjeti Bosanskoj dolini piramida je bila bh. državna televizija BHTV1 koja je snimila prilog o aktivnostima Fondacije na Bosanskoj piramidi Sunca i podzemnom labirintu “Ravne”. Prilog se emitira u emisiji “Kronika regija”. 

U podzemnom labirintu se vrši redovna aktivnost održavanja drvenih podgrada. Izvršena je prospekcija nakon turističke sezone i napravljen plan zamjene dotrajalih okvira i dasaka. Ovaj proces će se odvijati tokom zimskih mjeseci. Nakon toga će se nastaviti radovi na otkrivanju strukture snimljene georadarskim uređajima, a na proljeće se planira aktivnost na čišćenju podzemnih tunela koji vode ka piramidi. 

Ovogodišnja turistička sezona je produžena i na novembar. Organizovane grupe, ali i pojedinci iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske te više drugih zemalja i dalje dolazi u obilazak bosanskih piramida.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 06 novembar 2011 21:03
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved