Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

BELGIJSKA TELEVIZIJA VIER NA BOSANSKIM PIRAMIDAMA

Belgijska komercijalna TV “Vier” koja se na flamanskom jeziku emitira na kablovskoj televiziji u Briselu, snima serijal pod naslovom “Alternativne turističke destinacije u Europi”. Tako su ovih dana boravili u Bosni i Hercegovini gdje rade snimanja na tri lokacije: u Visokom u Bosanskoj dolini piramida gdje se razvija arheološki turizam, u Sarajevu kao postratnoj turističkoj destinaciji i u Međugorju kao centru religijskog turizma.

Producent Dirk Van Den Houte je sa filmskom ekipom 15. septembra 2012. snimio lokacije Podzemnog labirinta Ravne i Bosanske piramide Sunca u pratnji voditelja projekta dr. Semira Osmanagića te razgovarao s turistima iz Njemačke, Austrije, Hrvatske, SAD i Velike Britanije. Takođe, snimili su izjave volontera osme smjene Međunarodne radne akcije volontera “MRAV Bosanske piramide 2012”.

Ovo će biti još jedna pozitivna promocija Visokog i BiH u svijetu koja će biti emitirana na TV u martu 2013. uoči sljedeće turističke sezone. Prilog iz Visokog završava riječima Osmanagića: “Belgijanci, dobrodošli u Bosnu”.

Zadnje ažuriranje petak, 21 septembar 2012 19:50

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved