Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

EKSKLUZIVNO: EMOTO POTVRDIO VANREDNOST VODE IZ BOSANSKE DOLINE PIRAMIDA

Vodeci svjetski istraživač molekularne strukture vode Masaru Emoto iz Japana svoju karijeru posvetio je  proučavanju vode kao žive materije na koju utiču muzika, energije, osjećaji, intonacije ili vibracije. Emoto je usavršio i tehniku fotografiranja kristalnih struktura vode te objavio nekoliko knjiga o ovoj tematici.

Emoto je bezbroj puta do sada potvrdio teoriju da se voda ponaša kao živo biće te mijenja kristalnu strukturu ovisno o različitim utjecajima. Postao je svjetski slavan kada je ustvrdio da je voda duboko povezana s individualnom i kolektivnom sviješću.

Primjera za ovo je bezbroj, a najpoznatiji su oni koji se vežu za molitve, ljubav, dobrotu, duhovnu muziku…

Naime, Emoto je uzorke vode s različitih lokacija u svijetu snimao bez intervencija, ali i uzorke koje je izlagao različitim utjecajima poput budističke molitve, Mozartovih djela ili heavy metal muzike.

Rezultati su bili zapanjujući. Voda koja je bila izložena molitvama ili pozitivnim emocijama formirala bi pravilne kristalne strukture, dok bi strukture vode izložene negativnim emocijama bile u potpunom haosu. Isto važi i za prirodnu izvorsku vodu koja, bez iznimke, ima pravilne strukture i vodu iz slavine iz gradskog vodovoa čija je osnovna odlika haotična struktura. Nezaobilazno je ovdje spomenuti i da se, vrlo logično, nameće pitanje kakav utjecaj na naš organizam ima, recimo, “energetski mrtva” i haotična voda iz slavine?  

VODA IZLOŽENA BUDISTIČKOJ MOLITVI

MOZARTOVA SIMFONIJA No 40

HEAVY METAL MUZIKA

ZEM ZEM VODA

VODA IZLOŽENA RIJEČIMA “LJUBAV” I “ZAHVALNOST”

VODA IZ GRADSKE SLAVINE

Gradska voda iz Visokog

VODA IZ BOSANSKE DOLINE PIRAMIDA

VODA IZ BOSANSKE DOLINE PIRAMIDA 

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved