Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

DR. OSMANAGIĆ ZVANIČNO POTVRDIO POSTOJANJE PIRAMIDE U INDONEZIJI

Vijest dana u Indoneziji: bosanski istraživač piramida i pronalazač piramida u Visokom potvrdio je postojanje piramide Gunung Padang u zapadnom dijelu otoka Jave u Indoneziji!

Dnevni list “Republika” te najčitaniji portal “Tik” su prenijeli ovu vijest. “Tik” je napravio izuzetak u uređivačkoj politici i objavio čak sedam vijesti u jednom danu o predavanju dr. Semira Osmanagića u Jakarti, bilježeći njegove riječi:

 “Danas, 14. maja 2014. potvrđujem da, na osnovu preliminarnih geofizičkih naučnih mjerenja, ispod nanosa zemlje uzvišenja Gunung Padang postoji najstarija piramidalna građevina u Aziji. Viša je od 100 metara i prema prvim radiokarbonskim podacima starija od 23.000 godina. Zovimo je “Piramida Padang” – Piramida svjetlosti.”

Predavanju Osmanagića u Jakarti prisustvoali su predstavnici Ministarstva kulture Indonezije, profesori i studenti univerziteta, poslovni ljudi i mediji.

Osmanagić je tokom svoje prezentacije dao kontekst o postojanju drevnih piramida u čitavom svijetu, umjesto samo u Meksiku i Egiptu kako je to 200 godina nametala dogmatska nauka. Skupu je pripremio izvještaj o posjeti Gunung Padang-u - “brdu svjetlosti” i susretima sa indonežanskim naučnicima.

Posebno je govorio o primjeru otkrića bosanskih piramida i reakciji konzervativnih arheoloških i geoloških krugova na lokalnom i globalnom nivou na potrebu mijenjanja historijskih knjiga.

Njegova prezentacija je naišla na veliki interes i odobravanje i započeti su razgovori o konkretnoj saradnji Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” i odgovarajućih indonežanskih vladinih i naučnih organizacija.

http://www.republika.co.id/berita/en/national-politics/14/05/14/n5juzb-bosnian-archaeologists-indonesia-has-pyramid

Zadnje ažuriranje petak, 16 maj 2014 08:33

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 18:00 (april - maj)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved