Logo
Print this page

ZVONIK

Piše: Dr. Semir Osmanagić

Bosanska dolina piramida je kompleksna energetska mašina koja proizvodi vrlo specifične vibracije i energetska polja. Ta energetska polja imaju blagotvorno dejstvo na imunitet živih bića, unapređenje molekularne strukture vode, hrane i zraka, unapređenje aure i spiritualnih čula, te potencijal za uspostavljanje bežične komunikacije i teleportacije.

Bosanske piramide su stoga puno više od građevina u obliku piramida.

Graditelji su koristili samo prirodne energetske izvore: željeznu rudu za elektromagnetna polja, kvarcni kristal za skladištenje, pojačavanje i širenje signala, podzemne vode i šupljine (tunele) na nekoliko nivoa, megakeramičke blokove za neutraliziranje negativne energije Hartmanovih i Kurijevih mreža i njihovu transformaciju u pozitivnu energiju i stvaranje energetskih vorteksa.

Otkriće drugog nivoa podzemnih tunela u Visokom dalo je sasvim drugačiju percepciju podzemnog svijeta: uz dosadašnji horizontalni sada uvodimo i vertikalni aspekt.

Kompleks bosanskih piramida je samoodrživ, stvoren da vječno traje, kao prvi poznati perpetuum mobile na Planeti.

Vjerovatno početak vibracije kreće od jednog kraja i širi se i pojačava čitavom Dolinom. Kretanje podzemnih voda najvjerovatnije dovodi do inicijalne vibracije.

Postavlje se pitanje gdje je lokacija te inicijalne vibracije? Gdje započinje “zvonjava”? Gdje je zvonik?

Ispod ulaza u Podzemni labirint Ravne, na lokaciji koju smo radno nazvali “Ravne 2”, čistili smo tokom oktobra i novembra jedno konusno brdo. Ispod gustug šipražja i šume smo uočili  konglomeratne blokove locirani sa strane, ali i na vrhu brda. Pojavila se sumnja da postoje i ulazi u ovo brdo, potencijalne šupljine. Na vrhu kao da je nekada bila utvrda ili možda završetak građevine.

Mahovina te promjenjena boja konglomeratih blokova upozorava na iznimnu starost strukture, ukoliko je zbilja i riječ o vještačkom objektu.

Čišćenje je zaustavljeno ranim dolaskom zimskih uslova, niskih temperatura i snijega krajem novembra.

Međutim, na proljeće nastavljamo i bit će ispitane perspektivne lokacije i potencijalni ulazi. Iskopavanja će u potpunosti biti obavljana na zemljištu koje pripada Fondaciji “Arheološki park” Bosanska piramida Sunca”. Tokom posljednjih deset godina Fondacija je dokazala da ima resurse, naučne i organizacijske te da na adekvatan način obavlja preliminarna istraživanja.

Ovo uzvišenje od sada dobija radni naziv “Zvonik” (“The Bell Tower”).

Galerija slika

{gallery}10442{/gallery}
Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 30 novembar 2015 12:58
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved