Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Hramovi i piramide drevnog Egipta sa Dr Semirom Osmanagićem u decembru 2022.

Vodeći svjetski istraživač piramida i megalitnih lokacija Dr Semir Osmanagić, nakon tri godine, ponovo vodi grupe u Egipat. Zbog izraženog interesa, po prvi put će ih voditi na našem jeziku.

Dr Semir Osmanagić je doktorirao na piramidama Maja u Centralnoj Americi (Meksiko, Guatemala, Honduras, Salvador, Belize), a istraživao je piramide u Boliviji, Peruu, Kanarima, Mauricijusu, Indoneziji, Kini, Kambodži, Španiji, Italiji, Australiji i SAD. Obilazak megalitnih krugova i kamenih kugli širom svijeta, dalo mu je jedinstvenu mogućnost komparacije i dolaska do informacija o istinitoj prošlosti Planete.

O egipatskim piramidama i hramovima je snimio čitav niz dokumentaraca u kojima na nekonvencionalan način, argumentovano govori o pravoj starosti, graditeljima i svrsi veličanstvenih građevina na tlu Egipta. Nakon ture s njim, pogled na svijet prošlosti više nikada neće biti isti.

Uz Dr Osmanagića na turi će biti i egiptolog koji će izložiti konvencionalnu priču koju studente uče na fakultetima.

Dr Osmanagić je i autor 18 knjiga o drevnim civilizacijama, piramidama, megalitima i hramovima i njihovim energetskim, astronomskim, kalendarskim, sociološkim, ljekovitim i duhovnim aspektima.

Učesnici ture bit će u mogućnosti da uđu u nekoliko komora u najvećim egipatskim piramidama i da se dive inžinjerskim znanjima pravih graditelja najznačajnijih hramova na tlu Egipta. Moguće su i meditacije u komorama i snimanje orbova.

Ova jedinstvena tura, koja se dešava jednom u životu, planirana je za period 2. – 9. decembar 2022. Okupljanje učesnika je u Luxoru u Egiptu popodne ili navečer 2. decembra 2022. Predstavnici organizatora će ćekati na dolaznom terminalu.

Najpraktičnije i najekonomičnije rješenje je da učesnici kupe avio kartu do Kaira preko bilo koje turističke ili internet agencije (na primjer www.esky.hr, www.avio.rs ili www.aviokarta.ba), a onda posebno domaću avio kartu Kairo-Luxor. Direktni web linkovi za let Kairo-Luxor, avio prevoznici su Nile Air www.nileair.com, Egypt Air www.egyptair.com ili Air Cairo www.aircairo.com. Najekonomičniji je obično Nile Air, a najviše letova dnevno ima Egypt Air.

Važna napomena: Tura će se realizovati pod uslovom da egipatska vlada ne uvede diskriminatorne mjere do početka putovanja (obavezna vakcinacija, PCR ili brzi testovi, digitalna covid potvrda i sl.). Stoga će spisak zainteresovanih biti formiran, a uplate u punom iznosu će biti prikupljene tek u periodu 25. oktobar – 15. novembar 2022.

Cijena aranžmana uključuje sve usluge od prijema na aerodromu u Luxoru 2. decembra 2022. popodne pa sve do odlaska sa kairskog aerodroma 9. decembra ujutro. Učesnici iz različitih zemalja snose troškove karte do Luxora i od Kaira do svojih matičnih destinacija nazad.

Tokom boravka u Egiptu učesnici će biti smješteni u luksuznim hotelima sa pet zvjezdica. U cijenu će biti uključen doručak u hotelima. Zbog različitih navika u ishrani, troškovi ostalih obroka nisu uključeni, ali će uvijek biti predviđeno vrijeme i lokacija za njih. Svi lokalni transporti i službeni vodič – egiptolog su osigurani.  U cijenu je uključena osnovna ulaznica za arheološke lokacije piramida, muzeja i hramova, te večernjih predstava (Sound and Light Show).

Zamjena novca će biti osigurana s predstavnicima turističke agencije nakon dolaska u Egipat. Prosječne temperature u Egiptu u decembru su oko 15 stepeni s malom mogućnošću prolazne kiše.

Broj mjesta je limitiran.

Informacije i prijave na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

PROGRAM:

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 10 oktobar 2022 07:43
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved