Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Milovan Šavija: Kako se prave zemljotresi?

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Užasne posledice katastrofalnog zemljotresa koji je zadesio Tursku i Siriju  ponovo su u prvi plan izbacile teorije zavera i temu  veštačkog  izazivanja  zemljotresa. Jedan od retkih ljudi koji više zna o tome da li su u pitanju teorije zavera ili mogućnost unapred planiranog i veštački realizovanog mega potresa je Aleks Putni, koji bi se, barem što se tiče pomenutog problema, mogao smatrati ekspertom.

A teorije zavere  idu toliko daleko da poručuju da države, koje su na izborima glasale za pogrešnog kandidata, bivaju kasnije kažnjene sa tornadom. Tako je u Americi. Kod nas na društvenim mrežama se šire „ozbiljna“ pitanja: Npr. Zašto je zemljotres pogodio Tursku samo nekoliko dana nakon izjave Erdogana da će izaći iz NATO i podržati Rusiju? Slično je bilo ‘99. god kad je u Istambulu u razornom zemljotresu izgubilo  život 15 hiljada ljudi, a samo nekoliko dana pre zemljotresa kroz Bosfor je  uplovio američki brod sa 500 vojnika. Zatim: Posle razaranja Severnog toka 1 i 2 gasovod  „Turski tok“ bio je  poslednja nada Evrope  da dobija   preko potrebni ruski gas, ali  zemljotres  je upravo ugasio i tu poslednju nadu za EU.

Sve češće su teorije da je zemljotres koji je uništio Fukušimu izazvan seizmičkim oružjem. Stručnjaci tvrde da je katastrofa u Fukušimi za 15 godina usporila  ili unazadila ekonomski razvoj Japana. Time je smanjena i njegova konkurentska moć na svetskom tržištu. Da li je to teorija zavere ili smo zaista stigli do takvog nivoa ljudskih mogućnosti da „neko“ u jednom  trenutku može uništiti, ako ne celu planetu, a ono cele regione ili čak kontinnente. Svet se plaši nukelarnog oružja. Nije isključeno da postoji  nešto još strašnije. Zamislite da  neko aktivira jedan od dva poznata super vulkana: Jelouston ili Tobu. To bi bio kraj planete Zemlje! 

U vreme zemljotresa u Fukušimi nad  epicentralnim područjem snimljena je čudna svetlost nepoznatog porekla. Da li postoji mogućnost da je zemljotres ciljano izazivan upotrebom neke vrste seizmičkog oružja? Teorija zavere ili realna  mogućnost?

VIŠE >>>

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved