Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Džumhur, Bašić, Fatić i drugi evropski teniseri na turniru u Visokom

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Nakon otvorenja teniskog kompleksa u Arheološkom parku "Ravne 2" u Visokom, godinu dana poslije, tačnije 17. jula počinje Pyramid Cup 2023 koji će ugostiti bh. i evropske tenisere.

Kako je saopćeno, ovo će biti po prvi put da se na jednom mjestu pojave i takmiče najbolji bh. teniseri, a do sada su učešće potvrdili Damir Džumhur, Mirza Bašić, Nerman Fatić, Andrej Nedić, Aldin Šetkić, Radomir Tomić i Vladan Tadić iz naše zemlje.

Na turnir stižu i Tomislav Jotovski (Makedonija), Nicolas Jekauc (Njemačka), te Emil Dapčević (Crna Gora), a mečevima će prisustvovati i selektor teniske reprezentacije BiH Zoran Zrnić.

Turnir počinje kvalifikacijama u ponedjeljak 17.jula i trajat će do petka 21. jula kada je na rasporedu i finalni meč, organizator turnira je Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, uz sportsko pokroviteljstvo Teniskog saveza BiH i Olimpijskog komiteta BiH, dok su sponzori turnira Grad Visoko i BH Telecom.

"Nakon prošlogodišnjeg otvorenja ovog sjajnog kompleksa i ove godine će publika iz Visokog, ali i drugih bh.gradova, kao i posjetioci koji nam dolaze iz cijelog svijeta imati priliku da prisustvuju interesantnom teniskom turniru. Okupili smo najbolje bh. tenisere, tu će biti i teniseri iz zemalja regije, ali i drugih zemalja Europe, a pored turnira imat ćemo i tenisku radionicu koju će s juniorskim reprezentativcima održati naš Tomislav Brkić", kazao je Semir Osmanagić te dodao:

"Ovo je zaista jedinstvena prilika da se na jednom mjestu okupe najbolji bh.teniseri, ali i da ljubitelji tenisa imaju priliku prisustvovati jednom teniskom turniru na jednom ovakvom mjestu, uz besplatan ulaz i parking za sve posjetioce, što je rijetka prilika na turnirima u ovom sportu."

Inače, Regionalni teniski centar Fondacije u Visokom otvorio je prošle godine najbolji teniser svijeta Novak Đoković uz prisutvo velikog broja gostiju, publike, kao i medija iz cijelog svijeta. Godinu dana kasnije teniski centar će biti domaćin turnira, uz besplatan ulaz za sve posjetioce, a pored toga i parking za posjetioce u Kompleksu Ravne je potpuno besplatan.

IZVOR >>>

Zadnje ažuriranje subota, 15 juli 2023 11:49

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved