Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Nerman Fatić bolji od Mirze Bašića na turniru u Visokom

Ocijenite članak
(1 ocjena)

Arheološko-turističko-sportski park "Ravne 2" u Visokom proteklih nekoliko dana je ugostio najbolje bh. tenisere, kao i tenisere iz Crne Gore, Makedonije i Njemačke na prvom teniskom turniru "Pyramid Cup 2023".

Nakon četiri dana kvalifikacija i glavnog turnira, u finalnom meču pred nekoliko stotina gledalaca susrela su se dva bh. igrača Mirza Bašić i Nerman Fatić.

Sjajan finalni meč je donio veliku borbu, ali i obilje prelijepih poteza u kojima je publika uživala, a na kraju je pobjedu odnio Nerman Fatić rezultatom sa 2:1 u setovima (3:6, 6:3, 10:8).

"Publika je u bosanskoj dolini piramida po prvi put imala priliku da uživa u jednom ovakvom teniskom spektaklu, a mi smo kao Fondacija pokazali još jednom da našim gostima nudimo raznovrsne sadržaje, koji su potpuno besplatni, a jako kvalitetni i po tome smo jedinstveni u regionu, ali i mnogo šire. Nastavljamo sa vrhunskim događajima i sadržajima, a tokom ovog ljeta očekuju nas i brojni drugi programi, otvorenja novih instalacija i druga iznenađenja", kazao je Semir Osmanagić, osnivač Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

Tehničku podršku u organizaciji ovog teniskog turnira pružio je Teniski savez BiH, a u sklopu turnira održana je i radionica za mlade teniske nade, koju je vodio proslavljeni bh.teniser Tomislav Brkić.

"Saradnju sa Fondacijom nastavljamo, a ovaj sjajni teniski centar će biti mjesto za pripreme naših teniskih selekcija, ali i razvoj mladih tenisera iz svih zemalja okruženja", kazao nam je direktor TS BiH Senad Hadžimešić.

IZVOR >>>

Zadnje ažuriranje subota, 22 juli 2023 11:08

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved