Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

DR. OLDFIELD: PIRAMIDA SUNCA JE VJESTAČKA STRUKTURA

 

Protekli vikend, Bosansku dolinu piramida posjetili su dr. Harry Oldfield iz Velike Britanije i dr. Karin Tag iz Njemačke. Dr Oldfield se već 30 godina bavi elektromagnetnim i drugim energetskim snimanjem objekata i živih bića. Tokom posjete, ugledni britanski naučnik izvršio je snimanje piramida Sunca i Mjeseca s ciljem da utvrdi da li na ovim lokacijama ima nekih energetskih anomalija. Nakon pregleda napravljenih snimaka dr. Oldfield je bio više nego iznenađen.

Image Image Image Image

„Već 30 godina se bavim istraživanjem energetskih polja, elektromagnetnom i fotonskom energijom, primjenjujući različite metode. Drago mi je što sam došao u posjetu ovoj divnoj zemlji i da sam u mogućnosti da vidim ove interesante arheološke artefakte. Bio sam počašćen pozivom Fondacije i ne znajući šta ću ovdje pronaći u vezi fenomena Bosanskih piramida. Jako sam uzbuđen nakon što sam vidio anomalije na Bosanskoj piramidi Sunca koje se jasno vide na snimku, kao i vrlo čudnim energetskim promjenama koje se vide iznad piramide Sunca, dakle prema nebu.

 

Drago mi što će se upravo ti snimci u skoro vrijeme naći na vašem web sajtu i biće dostupni široj javnosti. Kada je riječ o tehnologiji koju sam koristio, detaljan opis metode se može naći u svjetski poznatom časopisu „NEXUS“, u aprilskom broju.

 

Još jednom moram naglasiti da sam bio vrlo prijatno iznenađen anomalijama koje sam ovdje pronašao a koje nisam očekivao. Naknadnom obradom ovog materijala moći ću detaljnije analizirati pomenute anomalije nakon čega imati i više informacija“, izjavio je Oldfield.

 

Govoći o anomalijama na koje je naišao, dr. Harry Oldfield je objasnio da se prilikom snimanja prirodnih objekata na snimkama pojavljuju paralelne horizontalne linije. U slučaju Bosanskih piramida jasno su se mogle uočiti vertikalne linije fotonskog elektromagnetnog fenomena. Također, naglasio je da je na samom vrhu piramide Sunca uočio neke veoma čudne aktivnosti, naglašajavajući riječ piramide jer, prema njegovom mišljenju, ovdje se nedvosmisleno radi o vještačkoj a ne prirodnoj strukturi. Uočio je i povezanost piramide s nebom, što je sukladno s vjerovanjima drevnih civilizacija o interakciji svetih objekata s nebeskim tijelima. Na samom vrhu piramide Sunca uočava se velika koncentracija energije koja se u određenom momentu ispušta u atmosferu.

Na kraju posjete dr. Oldfield je najavio nastavak saradnje s istraživačkim timom Fondacije, što bi za njega, kako je sam rekao, bila izuzetna čast.

Zadnje ažuriranje subota, 01 oktobar 2011 23:46

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i +387 (0)33 259 935


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved