Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

SVJETLOST DUSE

Piše: Ahmed Bosnić

Napokon je iz stampe izašla knjiga “Svjetlost duse” (331 strana, tvrdi uvez, latinica…), koja govori praktičnim, upotrebne vrijednosti 99 Lijepih Božijih imena.

Knjiga "Svjetlost duse" je rezultat mojih dugogodišnjih istraživanja islamskih tajnih učenja čije su blagotvorne moći duboko ukorjenjene u tradicije i autentična vjerovanja stanovnika islamskog Orijenta. Ona na najjednostavniji i najrazumljiviji nacin govori o 99 Lijepih Bozijih imena i njihovim prakticnim, upotrebnim vrijednostima u svakodnevnom zivotu.

Tajna spravljanja vefkova (magicnih kvadrata) u starim je vremenima bila privilegija samo odabranih pojedinaca i najmoćnijih vladarskih kuća, porodica ili ultratajnih društava. U prastaroj su Indiji to bili članovi hermetičkog udruženja Devet nepoznatih; u starom su Egiptu to bili žreci, čuvari tajnih znanja u Kućama života; u drevnoj Persiji i Mediji, tu su privilegiju njegovali pripadnici magijskog reda i ezoterijskog kulta zoroastrijanskog svećenstva, čija su učenja predstavljala nepresušno vrelo drevnog okultizma, čije domete nismo u stanju pratiti, a mnogi smatraju da i danas vrše utjecaje na svjetska politička zbivanja, kanališući mnoge političke tendencije i kretanja za koja ne možemo naći racionalna objašnjenja… Kasnije, u drevnoj Heladi, time su se s dubokim postovanjem bavili pitagorejci, a jos kasnije tajnu magicnih kvadrata cuvali su srednjovjekovni astrolozi, numerolozi i alkemicari.

Islamska pobožnost poštovala je u svim vremenima tajnu Najljepših Božijih imena. Zbog toga nije nikakvo cudo sto je cijelo jedno poglavlje islamske teologije ('ilm at-tawhîd) posvećeno upravo tome. Vjeruje se - svi oni koji, nakon jutarnjeg obraćanja Bogu, prouče 99 Lijepih Božjih imena da će biti sretni i poštovani i na ovom i na Onom svijetu. Ali nije to sve... Knjiga "Svjetlost duse" nudi jos mnogo prakticnih savjeta kako da svaki covjek, bez obzira na vjeroispovijest, ostvari svoj zivotni san i bude srecan, voljen i uspjesan u svim sferama zivota!

Naruci  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Zadnje ažuriranje petak, 28 februar 2020 18:25
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved