Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Administrator

Semirovih pet pitanja predsjedniku Dr Denisu Bečiroviću

nedjelja, 03 decembar 2023 19:10 Objavljeno unutar Aktuelnosti

‘Oduševljen sam. Ovo je plod znanja, vizije, nevjerovatne upornosti i čvrste volje’, izjavio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dr Denis Bečirović nakon obilaska kompleksa Ravne u Bosanskoj dolini piramida.

Posjeta člana Predsjedništva BiH kompleksu Ravne

nedjelja, 03 decembar 2023 19:08 Objavljeno unutar Aktuelnosti

Dr Denis Bečirović u pratnji Dr Semira Osmanagića obišao Muzej Fondacije, tunele Ravne i kompletan park ‘Ravne 2’. Ovo je bila treća posjeta jednog člana Predsjedništva, nakon Tihića i Silajdžića. Tokom trosatnog obilaska bilo je riječi o arheologiji, nauci, istinitoj historiji naših krajeva, daljoj i bližoj, igrao se tenis i košarka, kultura, umjetnost i energija su našle svoje mjesto. U opuštenoj atmosferi, Bečirović i Osmanagić su se susretali i fotografisali na ovoj atraktivnoj turističkoj destinaciji s brojnim posjetiocima iz nekoliko zemalja.

UPRKOS PRITISCIMA, PUNA DVORANA U KUTINI

nedjelja, 03 decembar 2023 18:57 Objavljeno unutar Aktuelnosti

Pronalazač bosanskih piramida i istraživač drevnih civilizacija Dr Semir Osmanagić gostovao je po prvi put u Kutini (Hrvatska). Uoči njegovog dolaska s vrha nevladine udruge hrvatskih arheologa su izvršili pritisak da se to predavanje ne održi.

Strah od istine, otvorenosti i multidisciplinarnog znanstvenog istraživanja još uvijek živi u okoštalim arheološkim strukturama.

Ipak, rekordan broj posjetilaca je prisustvovao ovakvoj vrsti predavanja. Tražila se stolica više.

Dr Osmanagić je tokom dvoiposatne prezentacije objasnio zašto je gotovo sve što nas uče o drevnoj prošlosti krivo. Posebnu pažnju je posvetio pravoj svrsi piramida koje nisu građene za jedno mrtvo tijelo, već za generacije živih.

Izmjerena energija bosanskih piramida imala je svrhu komuniakcijskog uređaja, zaštite zdravlja, unaprijeđenja molekularne strutkure vode i hrane, rast imuniteta, razvoj duhovnih čula itd.

Oni koji su bili u Visokom, ali i oni koji nisu, najavili su dolazak na najstarije svjetske piramide.

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved