Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

CRISTALY IZ KANADE ZBOG PIRAMIDA STIGLA U NAŠU ZEMLJU DA VOLONTIRA

Ocijenite članak
(1 ocjena)

I ovogodišnja volonterska akcija u Bosansku dolinu piramida je dovela zanimljive ljude iz cijelog svijeta, a u grupi koja trenutno boravi u Visokom nalazi se i Kanađanka Cristaly Hield.

– Dolazim iz Kanade, tačnije Britanske Kolumbije, odnosno jednog mjesta nedaleko od Vankuvera. Za projekat sam saznala preko aplikacije Telegram na grupi koja se zove „Tajna historija“, nakon toga sam dobila i neke zanimljive članke, što me zainteresovalo da i sama malo sve ovo istražim i na kraju se odlučim da dođem kao volonterka u Bosansku dolinu piramida. – priča nam Cristaly.

Ovdje je već jednu sedmicu, radila je u tunelima „Ravne 3“ sa grupom koja trenutno boravi u Visokom, a uspjela je obići i Bosanski piramidu Sunca, kao i Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne.

– Bila sam na vrhu Piramide Sunca i riječ je o očaravajućoj lokaciji. Obišla sam i sonde kao i blokove Piramide Sunca, a nakon napornog obilaska energiju sam napunila u tunelima Ravne. Taj spoj negativnih jona i čistog kisika me relaksirao, odmorio i osvježio, tako da sam se osjećala kao da sam tek ustala, a ne cijeli dan provela u obilasku lokacija. – ispričala nam je ova Kanađanka.

U našoj zemlji nikada ranije nije boravila, a kako kaže za BiH je čula kao za republiku u sklopu nekadašnje Jugoslavije, a pored naše zemlje posjetila je i Srbiju, kao i Albaniju, dok trenutno s porodicom živi u Crnoj Gori. Utisci koje nosi iz Bosanske doline piramida sasvim su dovoljni da nam je mogla reći da će se i u budućnosti definitivno vraćati ponovo u našu zemlju.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 11 septembar 2022 16:04
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved