Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

TIM SUID IZ ENGLESKE VEĆ SEDMICAMA VOLONTERSKI AKTIVAN U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

Ocijenite članak
(0 ocjena)

Stalna promocija projekta putem društvenih mreža, ali i brojni video prilozi o istraživanjima, otkrićima, volonterskim akcijama i drugim sadržajima koje nudi Bosanska dolina piramida, prvi su susret ljudi iz svijeta sa projektom istraživanja prvih europskih piramida. Veliki broj volontera upravo prilozi koje gledaju privuku da se prijave i dođu na volontiranje.

– U ranijem periodu sam gledao brojne video priloge i pronašao brojne informacije na Youtubeu i na internetu u ovom projektu, pa me to ponukalo i da dođem, ali i jedna volonterka koja je ovdje bila ranije i koja mi je ispričala mnogo divnih stvari o projektu i ljudima koji ovdje dolaze. Stigao sam u Visoko prije mjesec i po dana i zaista je sve sjajno. – kazao nam je Tim Suid, volonter iz Engleske.

Nažalost, i njegova, kao i priče drugih volontera i brojnih posjetilaca o tome kako su znali i čuli za našu zemlju, vezane su za rat i ratna zbivanja, ali s druge strane, nakon što su čuli za ovaj projekat i priključili mu se, shvatili su kako je Bosna i Hercegovina predivna zemlja sa predivnim ljudima, a velika većina njih se u našu zemlju rado vraća.

– Ranije sam čuo za BiH, posjetio sam neke zemlje Istočne Europe, ali u Bosni nisam nikada bio, niti sam imao neku potrebu za dolaskom prije nego sam čuo za projekat. Sada, definitivno imam namjeru i u budućnosti dolaziti ovamo. – kazao nam je Tim.

Zadnje ažuriranje srijeda, 28 septembar 2022 17:58
Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved