Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

REINKARNACIJA

Ocijenite članak
(0 ocjena)
Piše: drago Plečko
 
ZAŠTO VIŠE NISAM SIGURAN DA REINKARNACIJA POSTOJI ONAKO KAKO JE ZAMIŠLJAMO?
ili
Kako izgleda OSOBNO ISKUSTVO viđenja prošlih života...
 
Pred dosta godina sam u dogovoru s Novom TV pristao „metodom prve misli“ (tehnika otkrivanja „prošlih života“ koju može prakticirati svatko pod uvjetom da može ući u određeno stanje svijesti) potražiti prošle inkarnacije pet poznatih političara, Jadranke Kosor (tada premijerke), Andrije Hebranga, Đurđe Adlešić, Mladena Vedriša i Gordane Grbić. Detalji su više-manje opisani u raznih tekstovima u medijima ali ovdje bih izdvojio dva slučaja koje nisam mogao objasniti nikakvog logikom jer se radilo o osobama koje nisu povezane na nikakav način, nisu javne i potpuno je nemoguće slučajno naći takve čija je sličnost veća od one jednojajčanih blizanaca (Paul von Ward, jedan od vodećih stručnjaka za reinkarnaciju je obavio analizu „facial recognition“ i ustanovio da je razlika između, recimo, Jadranke Kosor i Katie Keldsen, koja je poginula u Norfolku još 1952. manja od 2%, kao da se doista radi o istim osobama). Potvrdio je to i dr Semkiw.
 
Suočene s fotografijama osoba koje su bile njihove inkarnacije i imale su slične životne interese, spomenute su političarke/političari reagirali različito. Gđa Kosor je rekla da to ne može komentirati ali je dala napraviti kopije fotografije, Hebrang je rekao „da je osoba zbilja nevjerojatno nalik njemu i da ništa ne isključuje“, Đurđa Adlešić nije komentirala, samo je rekla „da ništa nije nemoguće“. Vedriša nisu našli tako da njegovo mišljenje nismo mogli saznati a Gordana Grbić je otvoreno rekla „da u takve stvari ne vjeruje“.
 
Metoda prve misli je hvatanje prve misli u ekstraduboko opuštenom stanju koja se iznenada može pojaviti i naknadno a možete na nju naprosto naići spontano kada mislite o nečem drugom. Impuls u obliku pitanja višoj svijesti uvijek dobija odgovor ali je nemoguće reći u kakvom obliku. To sam provodio u četiri od pet slučajeva ali je slučaj Gordane Grbić bio drukčiji. Naprosto sam „znao“ da je stara fotomonografija grada Pittsburgha koju nisam vidio ali mi ju je spominjao davno režiser Mladen Juran – rješenje pitanja tko je bila gđa Grbić. Bila je vlasništvo televizijskog autora Lovčevića kojem je trebalo podosta vremena da je pronađe. Znao sam točno stranicu na kojoj se nalazila fotografija žene nevjerojatno slične našoj političarki!
 
Tko ne bi povjerovao u ovakove dokaze?
 
Čak je Paul von Ward pohitao u Zagreb da održi predavanje o tom fenomenu. No, onda se dogodilo nešto posve neočekivano i otvorilo mi uvid u novu dimenziju ljudske prirode. Nitko nije pokazao nikakvo zanimanje za tu fantastičnu priču! Nijedna televizija nije pokazala interes da porazgovara s tim čovjekom koji je bio jedan od tri vodeća svjetska autoriteta za reinkarnaciju i obavio je provjeru mojih navoda. Jedva smo napunili KIC! O čemu se radi?
 
Ljudi vole maštati o onome što je daleko, nedokučivo i nedostižno. Godinama obožavaju Babajia, sveca starog 1600 godina izgleda dječaka od 16 godina iako njegovo postojanje nikada nije dokazano. Ili neku osobu iz davnih vremena o kojoj ništa ne znamo. Osim u romantičnim knjigama istočnjačkih mudraca. Koje nitko ne stavlja pod upitnik! Rado će saslušati najnemogućiju teoriju o vanzemaljcima, Sivima, Reptilima, Dinoidima..i opsesivno o tome razgovarati. Ono od čega, paradoksalno, svi bježe, jest konkretno osobno iskustvo, u vlastitom dvorištu. Jer se tu gubi okus mistike i iščekivanja. Generacije su umrle sretne – čekajući. Strah od nepoznatog je jači ali i uzbudljiv. To je program koji upravlja ljudima i odgurava ih od samospoznaje i okretanja svojim potencijalima. Važno je da je netko nedostižan i da se od njega može izboriti samo 15 sekundi pažnje da bi postao nadnaravan.
 
Genijalan je eksperiment koji je 2011. napravio Vikram Gandhi, novinar rođen u SAD, od indijskih roditelja. Na web stranicu je stavio svoju fotografiju i proglasio se guruom, iz grada koji uopće ne postoji u Indiji, sa svetim spisima napravljenima sa znakovima iz stripova, sa snimkama koje su posve besmislene. Zaludio je stotine Amerikanaca/Amerikanki! Čak nije pomoglo kada je trčao po New Yorku s plastičnim tridentom i urlao ko luđak. Sve je priznao ali ni to nije dalo efekta! U filmu koji je o tome snimljen, „Kumare“, žene nisu prihvaćale da ih je namagarčio već su ponavljale da „u njemu osjećaju božansku iskru“!
 
Zašto je to važno?
 
Jer to dokazuje da iskustva ovih osoba koje su vješto obmanute MORAJU biti proizvod isključivo njihova uma! A takovih priča ima bezbroj u svih kulturama.
Svaka generacija ima neki takav objekt nekritičkog obožavanja ili zaluđenosti. To priziva upozorenje Stephena Wolinskog da stalno živimo u nekom transu koji iskrivljuje stvarnost i iz njega se moramo „probuditi“. Žrtve smo iluzije koju je teško otresti. Maye. I postići stanje „ne-transa“.
 
O tome sam počeo ozbiljno razmišljati nakon jedne od brojnih vizija koju sam imao vezano uz svoje „prošle živote“.
 
Živio sam u Egiptu, u vrijeme faraona Đosera. Nisam bio nikakva značajna osoba ali sam iz očiju neke osobe gledao među stupovima nekog hrama vrlo čudne životinje. Bile su nalik mačkama ali kao neki mutanti s većim i oštrijim zubima i kandžama iz kojih su ispuštale otrov. Bilo ih svuda, skakutale su naokolo, sve su bile crne i nekako odvratne. Razmišljao sam kako to da se ovako slobodno kreću okolo. Na kraju me jedna od njih upiknula i zadnje što sam osjetio je bilo kako su mi odrvenile noge a zatim i lice.
 
Nisam egiptolog, antropolog ili zoolog da bih znao koje su to životinje bile ako su uopće stvarne. Princip je TOTALNO prepuštanje tijeku misli, bez ikakvog otpora a to je najteže. Za to trebaju godine meditacije. Ili jedna sekunda „supersimetrije svijesti“. No, uvijek sam imao osjećaj da se svi takovi događaji odvijaju odjednom, istovremeno, gledano s aspekta Vremena. Samo ih naš um razvuče u priču koja traje. U biti se ništa ne miče. Samo naš um.
 
Da li sam informacije o političarima primio iz „morfogenetskih polja“ Ruperta Sheldrakea ili Kolektivne svijesti na koju smo vezani? Ili nekog oblika Matrice? Ne znam, no ipak mi se čini reinkarnacija mogućom.
 
Naime, i materijalna i spiritualna Evolucija moraju u sebi imati ugrađen neki cilj. Već sada naslućujem da će ovo što ovdje pišem biti smiješno za sto godina kada će spoznaje o umjetnoj inteligenciji omogućiti stotine oblika duhovnih spoznaja i sada neshvatljivih uvida u zakone Prirode. Ako nismo samo cigle u toj kući protegnutoj kroz Vrijeme možda ćemo se vraćati u novim tijelima kako bismo doživjeli cilj Evolucije. Ako će to tada uopće i biti tijela.
 
I na kraju jedan zgodan detalj. Nisam nikada imao ni vizije ni saznanja o inkarnacijama osobama koje su živjele u blizini Isusa Krista, Buddhe, Krišna ili Muhameda. Ko da me od toga dijeli „vatreni zid“. Ili algoritam......
Zadnje ažuriranje petak, 05 maj 2023 10:38

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved