Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

PREMIJERA FILMA „ČUDO U SRCU BOSNE“ I PROMOCIJA ISTOIMENE MONOGRAFIJE O PARKU „RAVNE 2“

Izdavačka i promotivna djelatnost Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ svake godine ponudi veliki broj dokumentarnih filmova, interesantnih priloga, a među redovnim izdanjima su i knjige dr. Semira Osmanagića.

Ova, 2024.godina u izdavačkom smislu će biti itekako uspješna, a nakon mjeseci rada i priprema sa zadovoljstvom možemo reći da će tokom ljetnih mjeseci u parku „Ravne 2“ biti upriličene dvije velike, svjetske promocije. U pitanju su promocije Monografije „Čudo u srcu Bosne“, kao i sjajnog, višestruko nagrađivanog filma „Čudo u srcu Bosne“, a oba izdanja donose priču o najljepšem parku na ovim prostorima, parku „Ravne 2“.

Monografija „Čudo u srcu Bosne“ je unikatno, pisano izdanje, luksuzno opremljena knjiga, koja donosi priču o parku „Ravne 2“ od njegovog nastanka, pa sve do danas. U Monografiji je moguće pronaći sve instalacije i sadržaje parka „Ravne 2“, o svakome ponešto pročitati i naučiti, te uživati u sjajnim fotografijama svih sadržaja. Na ovom velikom projektu koji je trajao nekoliko mjeseci, radio je vrijedni tim Fondacije predvođen dr. Semirom Osmanagićem. Promocija Monografije „Čudo u srcu Bosne“ bit će upriličena u parku „Ravne 2“ 16.06.2024.godine u 11:00 sati.

Tokom 2023.godine snimalo se u parku „Ravne 2“ za potrebe novog, dokumentarnog filma o parku koji nosi naslov „Čudo u srcu Bosne“. Na filmu je radila ekipa predvođena dr. Semirom Osmanagićem koji je režiser, autor i narator ovog ostvarenja, koje je do sada već osvojilo nekoliko nagrada na festivalima širom svijeta, a film se također našao u užoj konkurenciji velikog broja svjetskih festivala. Svjetska premijera filma bit će održana u novom kinu koje se nalazi u parku „Ravne 2“ i to 31.08.2024.godine sa početkom od 18:00 sati.

RASPORED PROMOCIJE MONOGRAFIJE I PREMIJERE FILMA „ČUDO U SRCU BOSNE“

16.juni/lipanj  - Promocija Monografije o parku „Ravne 2“ – „Čudo u srcu Bosne“ (11:00 sati)

31. august/kolovoz  - Svjetska premijera višestruko nagrađivanog dokumentarnog filma „Čudo u srcu Bosne“ (18:00 sati)

Zadnje ažuriranje utorak, 14 maj 2024 07:17

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved